Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Uzņēmumu reģistra līgums ar "Lursoft" automātiski pagarināts netiks

Nākamā gada augustā beidzoties Uzņēmumu reģistra (UR) līgumam ar UR sistēmas uzturētāju "Lursoft", pušu līgums automātiski pagarināts netiks, šodien slēgtā sēdes daļā vienojās valdība.

Valdība šodien atkāroti skatīja informatīvo ziņojumu "Par Tieslietu ministrijas un SIA "Lursoft" noslēgtā līguma atbilstību tiesību aktiem un Uzņēmumu reģistra informācijas sistēmu".

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) žurnālistiem sacīja, ka UR būs jāveido jauna sistēma vai arī jāiegādājas esošā, vienlaikus nodrošinot līdzšinējos pakalpojumus.

Jau ziņots, ka Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis pirms nedēļas žurnālistiem pēc kārtējās valdības sēdes skaidroja, ka, beidzoties pušu līgumam, plānots rīkot jaunu konkursu, kurā varēs pietiekties visi interesenti.

Eiropas Savienības direktīva noteic, ka valsts nevar sniegt ekskluzīvas iespējas uzņēmumiem, kas nozīmē, ka tiks pārtraukts līdz šim SIA "Lursoft" piešķirtais monopolstāvoklis.

Diskusijas valdībā par šo jautājumu notiek aiz slēgtām durvīm, tāpēc arī plašāki komentāri pagaidām netiek sniegti. Noprotams, ka valstij būs jāizveido sava informācijas sistēma, kura tad arī būs jānodod apkalpošanai izvēlētam pretendentam.