Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Krievija galotnē pārspēj Grieķiju

Šodien Eiropas čempionāta basketbolā E grupas spēlē Krievijas izlase ar rezultātu 68:65 pārspēja Grieķiju. Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Kellijs Makartijs.

Spēli veiksmīgāk uzsāka Krievijas izlase, kuri precīzāk noslēdza savus uzbrukumus – 11:3 krievu labā pēc spēlētām piecām minūtēm. Šāds sākums lika Grieķijas izlases galvenajam trenerim pieprasīt minūtes pārtraukumu. Arī pēc tam krievi saglabāja drošu pārsvaru un pirmo ceturtdaļu noslēdza ar deviņu punktu pārsvaru – 21:12. Pirmajās desmit minūtēs Krievijas izlasē veiksmīgs bija Vitālijs Fridzons, kura rēķinā astoņi punkti un piecas atlēkušās bumbas.

Otrā ceturtdaļas sākumā grieķi aktivizējās, mēģinot spēlēt ātrāku basketbolu, taču būtiski samazināt pārsvaru neizdevās – 21:28 pēc Kurbanova trīs punktu gājiena. Ceturtdaļas vidū jau savu ceturto piezīmi nopelnīja Krievijas izlases centrs Dmitrijs Sokolovs. Abas komandas ļoti bieži kļūdījās metienos no groza apakšas. Tādējādi Krievija pēc pirmā puslaika saglabāja pārsvaru – 39:32.

Trešās ceturtdaļas sākumā grieķi sāka agresīvāk spēlēt aizsardzībā, kas vainagojās ar panākumu. Ceturtdaļas pirmajās trīs minūtēs grieķi veica izrāvienu 5:0 un samazināja rezultāta pārsvaru līdz minimumam. Pēc vairākiem neveiksmīgiem uzbrukumiem abu komandu izpildījumā Sčortsanitis pirmo reizi vadībā izvirzīja grieķus – 40:39. Tikai ceturtdaļas astotajā minūtē pirmos punktus guva arī Krievija – precīzs bija Makartijs. Ceturtdaļas pēdējā minūtē komandas apmainījās ar precīziem tālmetieniem, kas ļāva saglabāt Krievijai minimālu pārsvaru – 48:47.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā piekto piezīmi saņēma Sokolovs, kurš laukumā bija pavadījis tikai nedaudz vairāk par četrām minūtēm. Tas netraucēja krieviem veikt izrāvienu un panākt 57:48 savā labā. Grieķi centās atspēlēties, tomēr joprojām viņu izpildījumā bija pārāk daudz kļūdu metienos, kas ļāva krieviem panākt jau desmit punktu pārsvaru – 63:53. Grieķi gan nekrita panikā un pusotras minūtes laikā astoņus punktus atspēlēja – 63:61. Pēc soda metieniem krievi panāca piecu punktu pārsvaru, bet nākamajā uzbrukumā Printezis trīs punktus atguva. Grieķi pārkāpa noteikumus pret Moņu, kurš realizēja tikai vienu soda metienu. Tomēr izšķirošajā uzbrukumā Printeža mestais tālmetiens bija neprecīzs, un Krievija svinēja uzvaru ar 68:65.