Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Bezdarba līmenis Latvijā turpināja kristies

Aizvadītajā nedēļā reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā turpināja kristies un bez darba uz 19. aprīli Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) datu bāzē bija reģistrēti 191 913 bezdarbnieki, aģentūru LETA informēja NVA direktore Baiba Paševica.

Salīdzinājumam, marta beigās NVA datu bāzē bija reģistrēti 194 253 bezdarbnieki, bet aizvadītās nedēļas sākumā - 192 950 cilvēki.

Runājot par bezdarba līmeni, Paševica skaidroja, ka patlaban no Centrālās statistikas pārvaldes saņemta informācija par ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaitu valstī. Šis skaitlis ir palielinājies par 14 300, un patlaban Latvijā ir 1,13 miljoni ekonomiski aktīvo iedzīvotāju.

Ņemot vērā iepriekšējos datus, bezdarba līmenis patlaban būtu 17,1% jeb par vēl 0,1% mazāks nekā aizvadītās nedēļas sākumā.

Ņemot vērā jaunos datus, bezdarba līmenis valstī patlaban ir 16,9%.

Kā paskaidroja Paševica, reģistrētā bezdarba līmenis turpina mazināties un aizvadītajā nedēļā nemainīgs tas palika vienīgi Ludzas, Preiļu, Valkas un Jēkabpils filiālēs, pārējās vietās tas kritās.

Rīgā bezdarba līmenis patlaban ir 12,7%.

Patlaban NVA datu bāzē ir reģistrētas 1966 vakances un uz vienu brīvu darba vietu pretendē 98 reģistrētie bezdarbnieki.

Jau ziņots, ka aprīļa sākumā pirmo reizi divu gadu laikā tika novērots neliels reģistrētā bezdarba līmeņa samazinājums - par 0,1%. Bezdarba līmenis Latvijā aprīļa sākumā bija17,2%, kas ir par 0,1% mazāk nekā marta beigās.

Kā uzsvēra Paševica, bezdarba līmeņa samazinājums, visdrīzāk, ir saistīts ar sezonas darbu uzsākšanos. Ja arī vēl nav zināms, kādi būs bezdarba rādītāji mēneša beigās, NVA direktore norādīja, ka pēdējo reizi bezdarba līmeņa neliela samazināšanās Latvijā tika novērota pirms diviem gadiem - 2008.gada martā un aprīlī.

Kā ziņots, reģistrētā bezdarba līmenis valstī 2010.gada marta beigās bija 17,3% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita.

Valstī bezdarba līmenis salīdzinājumā ar 2010.gada februāri bija pieaudzis par 0,2% punktiem jeb palielinājies par 2221 cilvēku.