Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Īpašu ūdens līmeņa celšanos Daugavā un Gaujā vairs neprognozē

Liela ūdens līmeņa celšanās Daugavā un Gaujā, kā arī citās upēs šajā pavasarī vairs nav gaidāma, taču dažviet ūdens līmenis vēl par pāris centimetriem varētu celties, aģentūru LETA informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra hidrologi.

Daugavā ūdens līmeņa krišanās aizvadītajā diennaktī vērojama jau Baltkrievijā, kur no Vitebskas līdz Verhņedvinskai ūdens līmenis pazeminājies no četriem līdz astoņiem centimetriem. Arī Latvijas teritorijā vērojama neliela ūdens līmeņa krišanās.

Kopš vakardienas vakara ūdens līmenis Daugavā par diviem centimetriem samazinājies pie Piedrujas, bet par vienu centimetru samazinājies pie Krāslavas, savukārt pie Daugavpils ūdens līmenis kopš vakardienas vakara nav mainījies. Par dažiem centimetriem ūdens līmenis Daugavā cēlies pie Jersikas un Jēkabpils. Iespējams, ka šodien vai rīt pie Jēkabpils ūdens līmenis par pāris centimetriem vēl celsies.

Arī Gaujā pie Valmieras ūdens līmenis sāk samazināties. Aizvadītajā diennaktī pie Valmieras Gaujā ūdens līmenis krities par 19 centimetriem. Pie Carnikavas ūdens līmenis joprojām saglabājas augsts, un salīdzinājumā ar vakardienas vakaru tas ir pazeminājies tikai par vienu centimetru.

Hidrologi vēstīja, ka, visticamāk, ūdens līmenis upēs vairs nepaaugstināsies, tomēr applūdušās teritorijas kādu laiku tādas arī paliks, līdz brīdim, kad upes atgriezīsies savās gultnēs.