Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Arno Jundze un Ieva Pļavniece pavērs Petera jubilejas vakara priekškaru

Šovakar no pulksten 18.30 Latvijas Televīzija aicina skatītājus uz ekskluzīvu translāciju – dzejnieka Jāņa Petera jubilejas vakaru „Dzejnieka mīlas vārdi”.

Par tiešraižu vadītājiem izraudzīts literatūrzinātnieks, raidījuma „100 g kultūras” vadītājs Arno Jundze un Dailes teātra aktrise Ieva Pļavniece, kura jubilejas vakarā būs arī uz Dailes teātra skatuves. Viņi ieskatīsies gan izrādes aizkulisēs, gan izvaicās skatītājus, aktierus un izrādes radošo komandu, tādējādi paverot priekškaru tiem unikālajiem notikumiem, kas zālē sēdošajiem teātra skatītājiem paliks apslēpti.

Ieskats aizkulisēs, intervijas ar skatītājiem un iestudējuma veidotājiem, kā arī LTV režisores un teātra zinātnieces Mārītes Balodes veidotie video sižeti par Jāņa Petera radošo, personīgo un sabiedrisko dzīvi būs skatāmi translācijas pirmajā pusstundā – no pulksten 18.30 un arī izrādes starpbrīdī.

Savukārt pulksten 19 sāksies uzvedums „Dzejnieka mīlas vārdi”. Tā pirmajā daļā izskanēs Jāņa Petera apjomīgākā poēma „Nakts pēc tautasdziesmas” Dailes teātra aktieru izpildījumā, pie klavierēm – maestro Raimonds Pauls. Uzveduma otrajā daļā, kas sāksies tūlīt pēc „Panorāmas”, skanēs komponistu Raimonda Paula, Mārtiņa Brauna, Ulda Stabulnieka, Ivara Vīgnera un Imanta Kalniņa dziesmas ar Jāņa Petera vārdiem no izrādēm „Māsa Kerija”, „Šerloks Holmss”, „Sirano de Beržeraks”, „Trīnes grēki”, „Meldermeitiņa”, „Kabīrijas naktis”, „Šveiks”, „Pifa piedzīvojumi”, „Nāc pie puikām!”.

Koncertā piedalīsies Jānis Paukštello, Valdis Liepiņš, Artūrs Skrastiņš, Rēzija Kalniņa, Artis Robežnieks, Vita Vārpiņa, Ilze Ķuzule, Ieva Pļavniece, Ērika Eglija, Baiba Neja, Inita Dzelme, Kristaps Rasims, Gints Andžāns.