Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Latgalē un Vidzemē applūduši vairāku vietējo autoceļu posmi

© Lauris Vīksne, f64

Latgalē un Vidzemē applūduši vairāku vietējo autoceļu posmi, liecina informācijas VAS "Latvijas Valsts ceļi" mājaslapā.

Patlaban braukšana pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ir apmierinoša. Valsts vietējos autoceļus vietām vēl klāj piebraukta sniega kārta, atsevišķos posmos intensīvas sniega kušanas un ūdens līmeņa celšanās applūduši autoceļu posmi.

Informācija "Latvijas Valsts ceļu" mājaslapā liecina, ka straujā atkušņa un ūdens līmeņa celšanās dēļ Jēkabpils apkaimē applūdis vietējais autoceļš Jēkabpils - Dignāja - Ilūkste no 47. līdz 53.kilometram jeb posmā Dunava - Cukuriņi. Autovadītāji aicināti šī posma apbraukšanai izmantot apbraucamos ceļus Rubeņi - Dunava un Ilūkste - Bebrene - Birži.

Daugavpils apkaimē applūduši vairāku vietējo autoceļu posmi. Applūdis ceļš Rubanišķi - Svente - Šarlote līdz 2.kilometram un ceļš Ilūkste - Rubanišķi - Daugavpils no 1,6.kilometra līdz 17,5.kilometram. Autovadītāji tiek lūgti šo posmu apbraukšanai izmantot alternatīvus ceļus.

Daugavpils apkaimē applūdis arī vietējais autoceļš Ilūkste - Līksna no 2. līdz 4.kilometram un vietējais autoceļš Bebrene - Zariņi - Dviete 3. un 4.kilometrā. Autovadītāji tiek lūgti atturēties no šo posmu izmantošanas.

Ūdens līmeņa celšanās dēļ Cēsu apkaimē ir bojāts vietējais autoceļš Asaru ezers - Melturi posmā no Spāres līdz Pleskavas šosejai, autovadītāji aicināti šī posma apbraukšanai izmantot alternatīvus ceļus.

Ceļoties ūdens līmenim Aģes upē, applūdis vietējais autoceļš Saulkrasti - Vidriži 7,5.kilometrā jeb Limbažu apkaimē, tāpēc autovadītāji lūgti šī posma apbraukšanai izmantot alternatīvus ceļus.

Savukārt uz autoceļa Rīga - Daugavpils - Krāslava - Baltkrievijas robeža 63.kilometrā posmā starp Kaibalu un Dzelmēm ieviests braukšanas ātruma ierobežojums 70 kilometri stundā.

Atkušņa un ūdens līmeņa celšanās dēļ bijušajā Aizkraukles rajonā ir applūdis vietējais autoceļš Nereta - Grīcgale - Erberģe 19,8.kilometrā, kā arī vietējais autoceļš Spriciņi - Lujāni 1.6.kilometrā. Autovadītāji tiek lūgti šo posmu apbraukšanai izmantot alternatīvus ceļus.

Savukārt bijušajā Preiļu rajonā ir applūdis vietējais autoceļš Rožupe - Švirksti posmā no 2.līdz 2.4.kilometram, autovadītāji aicināti iespēju robežās izvairīties no šī posma izmantošanas un posma apbraukšanai izmantot alternatīvus ceļus.

Straujā atkušņa un ceļa nestspējas samazināšanās dēļ uz autoceļa Valmiera - Rūjiena - Igaunijas robeža posmā no tilta pār Sedas upi (28,8. kilometrs) līdz Rūjienas pilsētai izvietotas ātrumu ierobežojuma zīmes.