Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Reģionos \ Daugavpils

Daugavpils domes koalīcijai draud izjukšana

Daugavpils domes koalīcijas partija "Latgales tauta" publiskojusi rezolūciju, kurā aicina savus deputātus Grigoriju Ņemcovu un Anželu Aļohno izstāties no domes koalīcijas un pievienoties opozīcijai. Līdz ar to Daugavpils domes koalīcijai draud palikšana mazākumā.

Par pamatu šādam aicinājumam kļuvis 10. septembrī pie Daugavpils domes notikušais domes pašreizējās vadības sankcionētais mītiņš-pikets, kura laikā tikusi aizskarta partijas "Latgales tauta" līdera Ņemcova cieņa un gods.

Kā norāda "Latgales tauta", partija līdz šim aktīvi piedalījusies Daugavpils domes pašreizējās koalīcijas veidošanā un tās līderis Ņemcovs vairākkārt izteicies par nepieciešamību veidot plašu koalīciju, lai darbs domē noritētu konstruktīvi.

"Diemžēl šos aicinājumus nav ņēmuši vērā ne koalīcijas, ne opozīcijas deputāti," teikts partijas izplatītajā rezolūcijā.

"Latgales tauta" uzskata, ka domes pašreizējās vadības sankcionētajā mītiņā izskanējušie pret Ņemcovu vērstie apvainojumi bijuši vērsti uz partijas līdera politiskās autoritātes graušanu, padarījuši partijas sadarbību ar domes pašreizējo vadību maz konstruktīvu un sēj neuzticību. Šajā situācijā partija neredz konstruktīvas sadarbības iespējas koalīcijā, teikts rezolūcijā.

LETA jau informēja, ka vakar ap plkst.13.30 īsi pirms Daugavpils domes sēdes pie pašvaldības ēkas pulcējās ap pussimts neapmierināto, pamatā gados vecāka gadagājuma cilvēku, kas, skandējot saukļus un turot rokās plakātus, kritizēja pašvaldības deputātu darbu.

Protestētāji vērsās pret opozīcijas deputātiem, kas, viņuprāt, esot ieņēmuši destruktīvu pozīciju un ne tik daudz domājot par iedzīvotāju labklājību, cik par personīgajām ambīcijām un pat sabotējot domes darbu. Taču vislielāko kritiku izpelnījās koalīcijas deputāts Grigorijs Ņemcovs, kurš, pēc protestētāju domām, bijis tas, kurš balsojumā par neuzticības izteikšanu pašreizējam Daugavpils domes priekšsēdētājam Rihardam Eigimam esot nodevis koalīciju un atbalstījis opozīciju. Rezultātā Eigims uz laiku bija zaudējis ieņemamo amatu.