Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Televīzija translēs valdības ārkārtas sēdi

15. septembrī, no plkst. 14:30 LTV1 ēterā būs skatāma tiešraide no Valsts prezidenta Valda Zatlera sasauktās valdības ārkārtas sēdes.

Jau ziņots, ka, izmantojot savas Satversmē un Ministru kabineta (MK) iekārtas likumā noteiktās tiesības, Valsts prezidents Valdis Zatlers 15.septembrī plkst. 14:30 ir nolēmis sasaukt Ministru kabineta ārkārtas sēdi. Tās darba kārtībā iekļauts Stratēģiskās analīzes komisijas (SAK) ziņojums par sociālo situāciju un tās iespējamās attīstības tendencēm, Ministru prezidenta Valda Dombrovska ziņojums par valsts pārvaldes strukturālās reformas gaitu, Izglītības un zinātnes ministres Tatjanas Koķes ziņojums par izglītības sistēmas strukturālās reformas norisi un plānotajiem pasākumiem tās tālākai īstenošanai, Veselības ministres Baibas Rozentāles ziņojums par veselības aprūpes sistēmas strukturālās reformas norisi un plānotajiem pasākumiem tās tālākai īstenošanai, Labklājības ministra Ulda Auguļa ziņojums par realizētajiem un plānotājiem sociālās aizsardzības pasākumiem, Ekonomikas ministra Arta Kampara ziņojums par veiktajiem pasākumiem uzņēmējdarbības veicināšanai un administratīvo šķēršļu novēršanai šajā jomā, kā arī Finanšu ministra Einara Repšes ziņojums par Eiropas Savienības struktūrfondu apguves procesu un pasākumiem tā efektivitātes uzlabošanai.

Valsts prezidenta nolūks, sasaucot sēdi, ir nodrošināt informācijas apriti par valdības paveikto un turpmāk plānotajiem soļiem aktuālo jautājumu, kas šobrīd skar ikvienu valsts iedzīvotāju, risināšanā.

Šī ir otrā reize, kad Valsts prezidents Valdis Zatlers izmantos savas tiesības sasaukt MK ārkārtas sēdi.