Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Jauniešu prakses būs maijā

Maijā jaunieši bezdarbnieki Nodarbinātības valsts aģentūrā varēs pieteikties darba praksei. Prakses laikā jaunieši saņems stipendiju 120 latu apmērā.

Labklājības ministrija, pārskatot aktīvo nodarbinātības pasākumu saturu, papildināja to ar jaunu aktivitāti – jauniešu darba prakse, kas dos iespēju jauniešiem bezdarbniekiem iegūt pirmās darba iemaņas. Aktivitāti atbalsta Eiropas Sociālais fonds.

Iesaistīties pasākumā varēs bezdarbnieki vecumā no 18 līdz 24 gadiem, kuri ir ieguvuši pamata, vidējo vai augstāko izglītību, bet pēc izglītības apgūšanas nav nodibinājuši darba tiesiskās attiecības vai arī līdz dalībai pasākumā bija nodarbināti līdz sešiem mēnešiem. Praktizēties pie darba devēja varēs no 6 līdz 12 mēnešiem, katru mēnesi saņemot stipendiju 120 latu apmērā.

Plānots, ka Nodarbinātības valsts aģentūrā pieteikties pasākumam varēs, sākot ar šā gada maiju, un Labklājības ministrija sola, ka informācija būs pieejama laikus mājaslapā www.nva.gov.lv.

Turklāt atbalsta pasākumi bezdarbniekiem ir papildināti ar vēl vienu jaunu aktivitāti – bērnu pieskatīšana. Tas nozīmē, ja bezdarbnieks, kura apgādībā ir pirmsskolas vecuma bērns, iesaistīsies kādā no aktīvajiem nodarbinātības pasākumiem, viņam pasākuma laikā (līdz 6 mēnešiem) nodrošinās bērna pieskatīšanu.

Kopumā visu tā saukto komplekso atbalsta pasākumu bezdarbniekiem īstenošanā tiks ieguldīti Eiropas Sociālā fonda un valsts līdzekļi aptuveni 12 miljonu latu apmērā, līdz 2013. gadam sniedzot atbalstu gandrīz 14 000 personu.

***

UZZIŅAI

- Piecpadsmit procenti bezdarbnieku Latvijā ir vecumā no 15 līdz 24 gadiem, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) dati

- Visbiežāk jauniešiem nav darba pieredzes, lai konkurētu darba tirgū