Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Zvaigznes

Klūnija dēļ amerikāņi bariem dodas uz Itāliju

© Scanpix/AFP

Holivudas zvaigzne Džordžs Klūnijs plāno pārdot savu grezno īpašumu «Oleandra», kas atrodas gleznainajā Komo ezera krastā. Aktieris šajā villā nodzīvojis jau septiņus gadus, un, kā pats atzinis dažādās intervijās, tā esot viņa «miera oāze».

Klūnija izraisītais tūristu bums

Ir divas versijas, kāpēc aktieris Džordžs Klūnijs nolēmis pārdot villu: pārmērīgi lielā tūristu klātbūtne un ziņkārība, kas traucē baudīt mierīgas atpūtas stundas ezera krastā, vai mīlestība – Klūnija draudzene Elizabete Kanalisa ir izteikusi vēlēšanos pārcelties uz Sardīniju.

Attiecībā uz tūristu pieplūdumu «vaina» savā ziņā jāuzņemas pašam aktierim. Tieši viņa dēļ Itālijas trešais lielākais ezers, Komo ezers, kļuvis par atpūtnieku iemīļotu mērķi. Kad ir piemērota izdevība, Klūnijs nebeidz vien slavēt savas dzīves vietas burvību. Rezultātā amerikāņu tūristi bariem dodas uz Itāliju, lai paši savām acīm pārliecinātos par šīs vietas valdzinājumu, bet galvenais – cerot nejauši sastapt pašu aktieri un saņemt viņa autogrāfu. Dučiem fanu katru dienu dežurē pie «Oleandras» vārtiem, gaidot brīdi, kad varēs nofotografēt pašu īpašuma saimnieku vai kādu no viņa prominentajiem viesiem. «Atšķirībā no citiem Itālijas reģioniem mums nav jāraizējas par tūrisma attīstību. Pirmkārt, tas ir Klūnija nopelns. Pat, ja reklāmas kampaņā investētu miljonu eiro, mēs nespētu cerēt uz tādu rezonansi starptautiskā līmenī, kādu mums nodrošina Klūnija klātbūtne,» stāsta Komo tūristu biroja pārstāvis. Brīnišķīgās apkārtnes un prominento iedzīvotāju dēļ šajā apvidū neticami kāpušas arī nekustamo īpašumu cenas.

Baidās no krievu bagātniekiem

Saskaņā ar itāļu izdevuma «Corriere della Sera» informāciju «Oleandrai» jau esot divi pircēji, starp kuriem izvērusies sacensība, kurš iegūs grezno villu savā īpašumā. Pēc tās tīko futbola zvaigzne Deivids Bekhems un «krievu vodkas karalis» Rustams Tariko. Lielākais trumpis esot sportista rokās, jo viņa ģimeni un Klūniju vienojot sirsnīga draudzība. Angļu futbola zvaigzne, kurš šobrīd pārstāv itāļu futbolu klubu «AC Milan», un viņa sieva Viktorija pavasarī viesojušies pie «sava drauga Džordža» un, kā paši atzina, «iemīlējušies šajā burvīgajā ainavā». Bekhema pārstāvji jau risinot sarunas ar kompāniju, kas pārstāv aktiera intereses. Futbolists vēloties iegādāties ne tikai villu «Oleandra», bet arī tai apkārt esošo kompleksu – botānisko dārzu, tenisa kortus un vēl vienu villu «Margarita».

Komo ezera ainava un krāšņā villa iepatikusies arī krievu miljardierim Rustamam Tariko. Lai gan darījuma summa tiek lēsta 20 miljonu eiro apmērā, holdinga « cтандарт» īpašnieks gatavs to pārsolīt un maksāt 30 miljonus eiro. «Galu galā darījums notiks un villa būs mana!» bulvārpreses izdevums citē Tariko. Vietējā mazpilsētiņas vara satraukusies par iespējamo krievu oligarha ierašanos, jo krievu bagātnieki jau tagad pārvērtuši kluso Laglio, kurā atrodas Klūnija īpašums, skaļā un atraktīvā izpriecu vietā.

Turklāt krievu biznesmenis jau pagājušajā gadā mēģinājis iegādāties īpašumu Itālijā – viņš bija izskatījis iespēju nopirkt Itālijas premjera Silvio Berluskoni villu Sardīnijā. Toreiz darījums nenotika, jo pircējus, kuru vidū bija arī gāzes magnāts Ališers Usmanovs, tērauda magnāts Vasilijs Aņisimovs un naftas karalis Romāns Abramovičs, atbaidīja rekordlielā summa – 500 miljoni eiro.

Vietējie cer, ka aktieris pārdomās

Tiesa, abu potenciālo pircēju – Bekhema un Tariko – pārstāvji noliedz izdevuma «Corriere della Sera» izplatīto informāciju par gaidāmo darījumu. Sarosījies arī pats «Oleandras» īpašnieks Klūnijs, kurš pēc šīs ziņas parādīšanās izdevumā izplatījis savu paziņojumu, ka nedomājot pārdot villu Komo ezera krastā. Tādēļ atliek vien nogaidīt, kā attīstīsies šie notikumi, bet Laglio pilsētiņas iedzīvotāji ļoti cer, ka greznā villa arī turpmāk paliks Klūnija īpašumā, bet, ja tomēr viņš būs izlēmis no tās šķirties, pārdos to Bekhemam. «Tādējādi mēs saglabāsim zināmu spožumu,» raksta «Corriere della Sera».

Krievi pārsola pat Berluskoni

Tie laiki, kad Komo ezera krastā varēja baudīt mieru un klusumu, ir pagājuši, jo aizvien vairāk bagātnieku iegādājas tur savus īpašumus. Pēc Itālijas ziņu aģentūras «Ansa» datiem, pēdējo mēnešos Komo ezera krastā ir pārdotas septiņas villas, kuru vērtība no 4 miljoniem līdz 35 miljoniem eiro, un visi pircēji ir krievu miljardieri. Dārgākais darījums ir noticis starp Maskavas restorānu ķēdes īpašnieku Arkādiju Novikovu un 1997. gadā noslepkavotā modes dizainera Džanni Versačes māsu Donatellu un brāli Santo, kuri pārdevuši mirušā brāļa villu «Villa Fontanelle» par 35 miljoniem eiro. Džanni Versače majestātisko 19. gadsimta īpašumu bija iegādājies 1977. gadā, un tajā savulaik viesojušies princese Diāna, Eltons Džons un Madonna. Ieinteresēto pircēju vidū bijis arī Itālijas premjers Silvio Berluskoni, bet beigu beigās viņš samierinājies ar lētāku pirkumu un iegādājies «Villa Belinzaghi» par 12 miljoniem eiro.

Arī Novikovam kaimiņos var dzirdēt tikai krievu valodu. Viņa tuvākie kaimiņi ir 44 gadus vecais miljardieris, kazino giganta «Ritzio Entertainment Group» līdzīpašnieks Oļegs Boiko, kurš jau vairāk nekā desmit gadus spiests pārvietoties ratiņkrēslā, bijušais Kazahstānas enerģētikas ministrs, tagad dažādu naftas koncernu vadošais darbinieks Nurlans Kaparovs, kā arī lielveikalu ķēdes «Gum» īpašnieks Mihails Kusnirovičs.