Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā par ielu un jumtu netīrīšanu divu mēnešu laikā noformēts teju tūkstots protokoli

Rīgas izpilddirekciju administratīvo inspekciju un Pašvaldības policijas darbinieki gada pirmajos divos mēnešos - janvārī un februārī - par ietvju un jumtu netīrīšanu noformējuši gandrīz 1000 protokolu.

Marta pirmajā nedēļā Austrumu izpilddirekcijas Administratīvā inspekcija noformējusi 28 objektu apsekošanas protokolus.

Savukārt Pārdaugavas izpilddirekcijas Administratīvā inspekcija pagājušajā nedēļā noformējusi 82 administratīvo pārkāpumu protokolus. Brīdināti 53 namu īpašnieki par sniega un ledus notīrīšanu no ēku jumtiem un lāsteku nolaušanu. "Parasti vairāk nekā puse īpašnieku pēc brīdināšanas šos darbus veic," teica Vidauskis.

Šajā laika posmā Ziemeļu izpilddirekcijas Administratīvās inspekcijas darbinieki kopumā noformējuši 53 administratīvo pārkāpumu aktus.

Pilsētas izpilddirektors aicina iedzīvotājus šajā laikā būt piesardzīgiem, pievērst uzmanību bīstamajām vietām, īpaši ēkām, kur veidojas lāstekas, un iespēju robežās par tām ziņot konkrētā rajona izpilddirekciju administratīvajām inspekcijām.

Par attiecīgo saistošo noteikumu neievērošanu draud administratīvais sods fiziskām personām līdz 250 latiem, bet juridiskām - līdz 1000 latu.