Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Nākotni redz gaišāku

© Ojārs Lūsis

Elektronisko iespiedplašu un iekārtu ražotājs Hanzas elektronika divos iepriekšējos gados izjuta būtisku pasūtījumu samazinājumu, taču jau šī gada janvārī situācija sāka stabilizēties, un arī tuvākajiem mēnešiem pasūtījumi jau saņemti.

Uzņēmuma valdes loceklis Alvis Vagulis norāda, ka šī gada sākums ir cerīgs, un jādomā, ka elektronikas nozarē ir sasniegts zemākais krīzes punkts.

Stabilākais un lielākais klients ir Latvijas SIA Mikrotīkls, kas pasaulē piedāvā labas kvalitātes interneta maršrutētājus. Zviedriem piegādā - dzirdes aizsardzības austiņu elektroniku, ielu apgaismojuma automātiku - norvēģiem, un vēja ģeneratoru kontroles ierīces - somiem. Tāpat izgatavoti un apstiprināti elektronikas paraugi pasaulē pazīstamā uzņēmuma Husqvarna mauriņa pļāvējiem, kuri pļauj zālienu automātiskā režīmā. Valdes loceklis akcentē uzņēmuma plašās iespējas, augsta līmeņa ražošanas tehnoloģijas un lielo inženiertehnisko darbinieku potenciālu. "Mūsu inženieri spēj izstrādāt produktu no nulles vai arī ieviest inovācijas jau esošā sistēmā. Vācu medicīnas iekārtu ražotājs mums uzticēja modernizēt elektroniku lāzeru iekārtai. Mūsu rīcībā ir arī pašas modernākās datorprogrammas, kas spēj virtuāli izvērtēt ieplānotā jaunā produkta piemērotību efektīvai ražošanai."

Hanzas elektronika pagājušā gada rudenī piedalījās starptautiskajās nozares izstādēs Somijā un Norvēģijā. "Interese par mūsu uzņēmumu bija liela, un šobrīd redzam trīs reālus jaunos klientus, un viens no tiem jau gatavojas veikt pasūtījumu. "

Savulaik Hanzas elektronika Latvijas uzņēmumu gada apgrozījums pārsniedza 5 miljonus latu. Pagājušajā gadā tas samazinājies gandrīz uz pusi un sasniedza 2,7 miljonu robežu. Šim gadam uzņēmums plāno sasniegt 3,5 miljonu apgrozījumu un turpmāk to kāpināt, lai pilnvērtīgi tiktu izmantota visa uzņēmuma ražošanas kapacitāte.