Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Mūrniece: Sabiedrībai ir tiesības zināt valsts sektorā strādājošo algas

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece uzskata, ka publiski pieejamie dati par Valsts policijā strādājošo atalgojumu ir informācija, kuru sabiedrībai ir tiesības zināt (līdzvērtīgi kā jebkura valsts sektorā strādājošā atalgojumu).

Turklāt publiskotie dati apstiprina, ka tieši pēc ministres rīkojuma tika veiktas būtiskas reformas par algas samazinājumu visā iekšlietu sistēmā. Reformas īpaši skāra centrālo aparātu un vadības atalgojumus.

"Sabiedrības interešu aizstāvībai, kuru kā savas darbības motivāciju min 4ATA, ir jānotiek saskaņā ar valstī esošo likumdošanu. Šīs apvienības aktivitātes nevar kļūt par precedentu līdzīgiem gadījumiem, kad mērķa vārdā tiek meklēti attaisnojumi iespējami pretlikumīgām darbībām. Šobrīd primāri jākoncertē visi spēki, lai konstatētu, kā datu noplūde bija iespējama un jādara viss, lai šādas situācijas nākotnē neatkārtotos!", norāda iekšlietu ministre Linda Mūrniece.

Publiskotie Iekšlietu sistēmā strādājošo atalgojumu dati un to izmaiņas 2009. gada martā parāda sāpīgos lēmumus, kas tika pieņemti ministrei stājoties amatā, apzinoties, kāds pūrs ir saņemts no iepriekšējās Iekšlietu ministrijas vadības, kura nebija veikusi solītās struktūras reformas.

"Atalgojuma samazinājums notika pēc iepazīšanās ar skaudro situāciju iekšlietu sistēmā. Tā kā gandrīz 300 policisti bija palikuši vispār bez jebkāda finansējuma 2009. gadam, mums nebija citas izejas, kā pieņemt lēmumu par atalgojuma izmaiņām, kas tika proporcionāli attiecināts uz visiem darbiniekiem, neatkarīgi no ieņemamā amata.

Gribu īpaši uzsvērt, ka informācija par Rīgas Pašvaldības policijas darbinieku atalgojumu ir Rīgas domes kompetence, jo šī struktūrvienība nav ministrijas pārraudzībā," norāda ministre.