Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Šovbizness

Santa Didžus dejošanas šova starplaikos baro bērnu

© Jānis Saliņš, f64

Lai arī pirmais šoks nu jau ir garām, TV3 šova "Dejo ar zvaigzni" dalībnieki tomēr pauž savu sašutumu par žūrijas komisijas vērtējumiem, kas daudziem dejotājiem izvērtušies par personiski aizskarošiem apvainojumiem.

Paši uzaicina, paši pazemo

Brīdī, kad ar uztraukumā trīcošām kājām savā mūžā pirmais publiski nodejotais valsis ir galā, no žūrijas uzklausīt vārdus "tev jātiek vaļā no liekā svara" vai "tu esi vulgāra" ir, maigi izsakoties, skarbi. "Kāda gan dejojot ir starpība tam, cik kilogramu ir, piemēram, Santai [Didžus]?" sarunā ar "VZ" retoriski jautā aktieris Ainārs Ančevskis. Tieši aktrisei Didžus veltītā kritika par lieko svaru šova dalībniekos izraisījusi vislielāko šoku. "Viņas mazajam puisītim ir tikai pāris mēnesīšu – viņa viņu vēl baro ar krūti un, neskatoties uz to, paspēj izbrīvēt laiku arī dejām," dziedātāja Ella (Elīna Fūrmane) apstiprina "VZ" klātienē redzēto – kamēr citi šova dalībnieki reklāmas pauzē steidza pielabot grimu, Didžus turpat aizkulisēs baroja savu bērniņu, kuru bija atvedis viņas vīrs. "Un galarezultātā viņa saņem no žūrijas tekstu, ka viņai ir liekais svars!" sašutusi par žūrijas komisijas locekļa Valērija Mironova aktrisei publiski adresēto kritiku ir Ella. "Tieši tie cilvēki, kas tagad ir žūrijā, paši taču arī aicināja piedalīties šovā visus tos, kas šobrīd tajā ir. Kur tad pēkšņi viņi atklāj, ka pašu atlasītie dalībnieki šovam izrādās nederīgi? Esmu šokā, kā trīs bērnu māmiņai var pateikt – vai nu nomet lieko svaru, vai arī vari šo šovu pamest!"

Skarbi, bet ne iznīcinoši

Savu sakāmo šajā sakarā "VZ" uztic arī Ančevskis: "Ja runājam par deju, tad, lūdzu, arī kritizējam vai uzslavējam tikai un vienīgi to. Savukārt, ja pēc dejas izteiktie vērtējumi pārvēršas par personiskiem aizvainojumiem, man rodas jautājums – vai žūrijā vispār nepieciešams sēdēt cilvēkiem, kas kaut ko saprot no dejošanas? Personisku apvainojumu bārstīšanai taču var uzaicināt gandrīz jebkuru! Jāatceras, ka tas ir deju šovs, un tāpēc varam runāt par soļiem, kustībām, stāju un ritma izjūtu. Viss, kas attiecas uz dalībnieku tērpiem un frizūrām – tas ir šova stilistu ziņā. Ja stilistu komanda attiecīgo tērpu ir atzinusi par labu esam, nezinu, vai žūrijas komisijas locekļi ir tiesīgi par to pateikt publisku fui. Protams, katrs var izteikt savu viedokli, bet – lai šis viedoklis nav aizvainojošs. Tas var būt pat nedaudz skarbs, taču tas nedrīkst būt iznīcinošs."

Vai viegli būt vulgāram?

Ella no žūrijas saņēma skarbus aizrādījumus gan par nepareizi izvēlētu frizūru, gan par vulgārumu un dejošanu kā Šrekam. "Jā, pirmajā mirklī man par šiem tekstiem bija baigais šoks," neslēpj dziedātāja, kas pēc šāda vērtējuma saņemšanas zibenīgi nozuda no visu acīm un aizkulisēs tā arī neparādījās gandrīz līdz pašām šova beigām. "Lai vīrietis pateiktu sievietei, ka viņa ir vulgāra... Pēc manām domām, tas ir personisks uzbrauciens," savu attieksmi pret žūrijas komisijas locekļa Vladimira Ponomarjova sev adresētajiem vārdiem atklāj Ella. "Man liekas, vīrietis, kuram ir kaut cik ieaudzināta inteliģence, šādas lietas sievietei nekad neteiks, jo īpaši visas televīzijas priekšā! Man gan šai situācijai ir savs skaidrojums – ne jau visi cilvēki māk tikt galā ar to varu, kas viņiem ir iedota. Vienkārši cilvēks pēkšņi nonāk televīzijā, tiek tiešajā ēterā un var teikt pilnīgi visu, ko domā. Iespējams, šaušanu pāri strīpai var norakstīt arī uz to, ka cilvēks vienkārši nezina, kā otram pateikt kritiku, neaizskarot viņu personiski," – tā Ella.

Vai "pasūtīta" laipnība?

Uz "VZ" jautājumu, vai turpmākajos raidījumos dziedātāja strikti ievēros sev izteiktos aizrādījumus par "tikai un vienīgi galvai pieglaustas frizūras izvēlēšanos" un ko darīs, ja tiks skarbi kritizēta arī nākamajā un aiznākamajā svētdienā, Ella nopietni atbild: "Kas attiecas uz manu frizūru, tādu to izvēlējās šova stilisti. Kas attiecas uz manu turpmāko dalību šovā – pagaidām vēl nekādu savu īpašo taktiku neesmu izdomājusi. Uzskatu, ka pietiekami normāli varu atbildēt žūrijai arī turpat uz vietas. Katrā ziņā nedomāju, ka turpmāk atļaušu kāpt sev uz galvas. Ja nu gadījumā turpināsies tas pats, kas bija pirmajā reizē – jā, es pieļauju tādu domu, ka... Labi, es negribu, lai tas viss izskanētu kā "Ella pēc pirmā raidījuma apsver domu stāties no šova ārā", taču vienu zinu pavisam noteikti – šāda veida kritika, kādu saņēmu šova pirmajā raidījumā, man ir absolūti lieka." Dziedātāja gan izteica aizdomas, ka šāds šova pavērsiens bija iepriekš pasūtīts. "Ja tas būtu bijis, kā iepriekš tika solīts reklāmās, pozitīvo emociju šovs, par to neviens nerunātu – vismaz ne tik aktīvi, kā tas notiek šobrīd, kad viss internets mudž no skatītājiem, kas par redzēto ir šokā."