Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Medaļniekus Šicus lidostā sagaida vairāk nekā 100 cilvēku

© Romualds Vambuts

Šodien kamaniņu braucējus Juri un Andri Šicus, kuri Vankūveras olimpiskajās spēlēs izcīnīja Latvijai sudraba medaļu, atgriežoties dzimtenē, sagaida vairāk nekā 100 cilvēku.

Sveikt brāļus Šicus, kā arī citus Latvijas olimpiskās vienības dalībniekus lidostā "Rīga" ieradās radi, draugi, paziņas, žurnālisti, jaunie sportisti, līdzjutēji.

Sportistiem tika dāvināti ziedi, bija pagatavota liela torte, sagatavoti plakāti ar uzrakstu "Vienoti uzvarai" un sagaidītāji rokās turēja karogus. Spēlēja Siguldas skolēnu pūtēju orķestris, uzstājās Āgenskalna sākumskolas meiteņu deju ansamblis.

Sportistiem parādoties lidostas sagaidīšanas zālē, skanēja gaviles un saukļi "Mūsējie - malači!".

Brāļu Šicu tēvabrālis, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktora vietnieks katastrofu medicīnas jautājumos Mārtiņš Šics sportistiem uzdāvināja divus no kabeļiem veidotus stekus, kurus barikāžu laikā savās rokās bija turējuši Latvijas bobslejisti, gaidot OMON vienības uzbrukumu. 90.gadu sākumā Latvijas sportisti atteicās no dalības vērienīgos sporta pasākumos, lai kopā ar tautu aizstāvētu jauno Latvijas valsti.

Dāvinot vēsturiskos priekšmetus, viņš norādīja uz sportistu spēju upurēties valsts labā.

M.Šics piebilda, ka šīs olimpiskās spēles paiet ģimeņu zīmē. Panākumus guvuši ne tikai brāļi Šici, bet arī brāļi Dukuri skeletonā, atnesot Latvijai vēl vienu sudraba medaļu, kā arī 4.vietu.

M.Šics arī pastāstīja, ka viņu dzimtā vectēvs bija labs slēpotājs un 30.gados tikai naudas trūkuma dēļ neesot aizbraucis uz Olimpiādi. Tagad viņa sapni īstenojušas nākamās paaudzes.

Paši sportisti atzina, ka jūtas labi. Vankūverā viņiem pietrūcis mājinieku, ar kuriem kopā viņi bijuši domās.

No Vankūveras atgriezušies Juris un Andris Šici kopā ar saviem kolēģiem - Mārtiņu Rubeni, Annu Orlovu, Gunti Rēķi un Ināru Kivlenieku. Kopā ar sportistiem no ziemas olimpisko spēļu norises vietas atlidojuši Latvijas Kamaniņu sporta federācijas treneri Jānis Liepa un Sandris Bērziņš, kā arī daktere Zane Krūze.