Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Ekonomika

Rosinās jau rīt pieņemt grozījumus likumā, lai pagarinātu tirdzniecību cigaretēm bez ilustrācijām

© f64

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija nolēmusi rīt virzīt izskatīšanai Saeimā grozījumus likumā, lai par trim mēnešiem pagarinātu cigarešu tirdzniecības termiņu cigarešu paciņām bez krāsainām ilustrācijām, aģentūru LETA informēja komisijas deputāts Andrejs Klementjevs (SC).

Komisijai šādu ierosinājumu izteikusi arī Finanšu ministrija, jo, Latvijā ieplūstot nelegālajām cigaretēm, ir strauji kritušies cigarešu pārdošanas apjomi un veikalnieki nav paguvuši iztirgot esošos krājumus.

Jau ziņots, ka saskaņā ar likumu no 1.marta varēs realizēt tikai tās cigaretes, uz kuru iepakojuma būs krāsaini attēli par cigarešu kaitīgumu.

Kā iepriekš norādīja "British American Tobacco" korporatīvo attiecību vadītājs Baltijas valstīs Artūrs Mecbergs, pēc viņa domām, tā nebūšot problēma iztirgot atbilstoši nemarķētās cigaretes līdz 1.martam, kā to patlaban paredz likumā "Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu" ietvertās normas. Turklāt paciņu izmaksas esot nelielas, tāpēc ražotājiem nesagādās problēmas to iepakošana atbilstoši likumdošanas prasībām.

Pret to iebilda "Philipp Morris" pārstāvji, kuri uzsvēra, ka šai gadījumā tā ir arī konkurentu cīņa, jo kādam "pa vecam" marķētās cigaretes jau beigušās, bet citam tās vēl jārealizē.