Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Šogad noslēgti 27 miljonus latu vērti līgumi par mācību aprīkojuma piegādi

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izsludinātajos iepirkumu konkursos par mācību aprīkojuma piegādi dabaszinātņu un matemātikas kabinetiem šogad noslēgti 27 040 000 latu vērti līgumi, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Iepirkumi veikti, īstenojot Eiropas Reģionālās attīstības fonda aktivitāti "Kvalitatīvai dabaszinātņu apguvei atbilstošas materiālās bāzes nodrošināšana".

Pirmie iepirkumu līgumi kopumā 14 400 000 latu vērtībā noslēgti janvāra vidū ar SIA "TCon", SIA "GT19", SIA "Sonex Technologies Latvia", SIA "Lielvārds", Ventspils digitālo centru, AS "Capital", SIA "Labochema Latvija" un SIA "Enola". Kā liecina informācija IZM mājaslapā, līgumi ar minētajiem uzņēmumiem noslēgti par digitālās informācijas apstrādes sistēmu matemātikas, fizikas, ķīmijas un bioloģijas skolotājiem un skolēnu pētnieciskajai darbībai iegādi, kā arī iegādātas vielas un materiāli eksperimentiem ķīmijā un bioloģijā.

Nākamais iepirkuma līgums ar SIA "Lielvārds" par 6 000 000 latu slēgts janvāra beigās par ierīču iegādi pētnieciskajai darbībai un nodrošinājumu eksperimentu sagatavošanai un demonstrēšanai fizikā.

Bet februāra sākumā izsludinātajā nākamajā iepirkumu konkursā par kopumā 2 640 000 latu līgumi noslēgti ar SAS "Nota Bene" filiāli "Nota Benne-Latvija" un uzņēmumiem "Total Eesti Ou", SIA "Lielvārds" un SIA "BaltaLab". Šie līgumi slēgti par ierīču iegādi pētnieciskajai darbībai un nodrošinājumu eksperimentu sagatavošanai un demonstrēšanai bioloģijā, kā arī modeļu iegādi matemātikas kabinetiem.

Savukārt vakar noslēgti līgumi ar SIA "Adrona", SIA "MGE", SAS "Nota Bene" filiāli "Nota Bene - Latvija" par 4 000 000 latu. Par šādu naudas summu paredzēts iegādāties ierīces pētnieciskajai darbībai un nodrošinājumu eksperimentu sagatavošanai un demonstrēšanai ķīmijā, laboratorijas piederumus un traukus ķīmijā, bioloģijā, fizikā, kolekcijas un modeļus ķīmijā.