Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā

Kavēsies LR2 koncesijas konkursa izsludināšana

Šonedēļ ministrijām jāsniedz atzinumi par ieceri nodot valstī populārāko raidstaciju – Latvijas radio 2 (LR2) – privātā partnera rokas, un tikai nākamnedēļ šo jautājumu skatīs valdībā. Pēc tam būs nepieciešams vēl apmēram mēnesis, lai Centrālā finanšu un līgumu aģentūra izvērtētu Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) izstrādāto koncesijas konkursa nolikumu un līguma projektu.

Ilgstošā birokrātiskā procedūra var ietekmēt arī pašas raidstacijas esošo darbību. Vēl pērn, pēc optimistiskā scenārija, LR2 bija paredzēts uz laiku nodot privātam partnerim jau šā gada sākuma, lai februārī, vēlākais – martā atvieglotu valsts dotāciju sabiedriskajam medijam. Redzot, ka šī procedūra ieilgs, NRTP jau budžeta sastādīšanā ieplānoja līdzekļus LR2 darbības nodrošināšanai līdz 30. aprīlim.

"Pagaidām ir grūti prognozēt, kad izsludināsim konkursu. Tagad viss ir atkarīgs no valdības. Ja tā 23. februārī pieņems lēmumu par atļaujas došanu koncesijas konkursam, tad pēc mēneša – marta beigās – varēsim izsludināt konkursu," Neatkarīgajai skaidro NRTP priekšsēdētājs Ābrams Kleckins.

Tas nozīmē, ka tikai aprīļa beigās būs zināms privātais partneris, kuram būs tiesības iegūt tiesības darboties LR2. Taču arī tas nav garants, ka NRTP nebūs jāmeklē papildu līdzekļi valsts dotācijas piešķiršanai LR2 darbības nodrošināšanai, jo citiem konkursa pretendentiem būs iespēja apstrīdēt pieņemto lēmumu, apstiprina NRTP priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece.

Neatkarīgā jau ziņoja, ka Finanšu ministrija, analizējot NRTP iesniegtos LR2 finanšu un ekonomiskos aprēķinus, secinājusi, ka LR2 nodošana koncesijā kopumā nerisina LR finansiālās problēmas. Līdz ar to LR turpmākās darbības nodrošināšanai, neveicot būtiskas izmaiņas tā darbībā, būs nepieciešams ievērojams valsts budžeta dotāciju pieaugums.