Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Šovbizness

Bindemanis kliedz uz sie­vie­ti un spē­lē bez Dj li­cen­ces

© Vakara Ziņas

Pirms ne­pil­na mē­ne­ša «Lat­te­le­com» di­gi­tā­lās tele­vī­zi­jas rek­lā­mas se­ju Kas­pa­ru Bin­de­ma­ni aiz­tu­rē­ja po­li­ci­ja – par spē­lē­ša­nu nakts­klu­bos bez dī­dže­ja li­cen­ces. Aiz­va­dī­ta­jās brīv­die­nās »VZ« fik­sē­ja, ka Bin­de­ma­nis jo­pro­jām tur­pi­na dī­dže­jot bez li­cen­ces, tur­klāt ša­jos li­ku­mu pār­kā­pu­mos pa­vel­kot sev līdz­i arī re­ži­so­ru Reg­nā­ru Vai­va­ru.

Labs nāk ar gai­dī­ša­nu?

Aiz­va­dī­ta­jā sest­die­nas va­ka­rā klubs «Greenwood» po­sās īpa­šiem svēt­kiem. «Līdz­biedrs Kas­par Bin­de­man, mai­not dzī­ves ci­pa­ru, spē­lēs «Ofi­ci­āla­jā dzim­ša­nas die­nas bal­lī­tē» («Of­fi­ci­al Birthday Party»)! Jūs­mī­ga mū­zi­ka ļau­dīm ar pil­niem klēp­jiem dā­va­nu, skā­vie­ni un skūp­sti vis­riņ­ķī, kur ne­būs vairs ie­jaukts ti­kai pats ju­bi­lārs! Ie­nāc ār­ā!» in­tri­ģē­jo­ši vēs­tī­ja in­ter­ne­tā iz­pla­tī­tais bal­lī­tes rek­lā­mas pla­kāts. »VZ« sa­zi­no­ties ar klu­ba īpaš­nie­ku Jā­ni In­drik­so­nu, kas vir­tu­āla­jā vi­dē slēp­jas aiz pseido­nī­ma Rixon Yang un brī­va­jā lai­kā pie­strā­dā par pa­ša va­dī­tā klu­ba bār­me­ni, un ko­rek­ti ap­vai­cā­jo­ties par ie­spē­ju pa­vie­so­ties vis­bur­tis­kā­ka­jā no­zī­mē mil­zī­gā mul­ti­māk­sli­nie­ka dzim­ša­nas die­nas bal­lī­tē, »VZ« ti­ka pa­vēs­tīts: «Bin­de­ma­nis pie­krīt, ka ie­ro­da­ties un vi­ņu fo­to­gra­fē­jat – esat laip­ni gai­dī­ti klu­bā!»

Ie­pa­zīs­to­ties ar dzim­ša­nas die­nas vie­siem ad­re­sē­to in­for­mā­ci­ju par klu­ba lai­mī­ga­jām stun­dām no pulk­sten 21 līdz pulk­sten 23, kad jau tā lē­to kok­tei­ļu ce­na ir vēl uz pus­i lē­tā­ka, »VZ« jau āva kā­jas, lai pa­spē­tu bal­lī­tē ie­ras­ties līdz pulk­sten 23. Ta­ču tele­fo­na klau­su­lē at­ska­nē­ja mul­si­nošs klu­ba «Greenwood» īpaš­nie­ka no­rā­dī­jums: «Ti­kai ne­nā­ciet ag­rāk par pus­nak­ti. Do­mā­ju, ka arī pats Bin­de­ma­nis klu­bā ie­ra­dī­sies ti­kai pēc pulk­sten div­des­mit tri­jiem, sa­vu­kārt ap­mek­lē­tā­ji mū­su klu­bā pa­ras­ti sāk pul­cē­ties ap vie­niem nak­tī.» Ne­ie­ras­ti vē­lo bal­lī­tes sā­ku­mu no­rak­stot uz ju­bi­lā­ra vēl­mi aiz dī­dže­ja pults stā­ties pre­cī­zi sa­vā dzim­ša­nas die­nā, kas ofi­ci­āli sā­kās tie­ši pēc pus­nakts, »VZ« pār klu­ba sliek­sni kā­pa da­žas mi­nū­tes pār­i pus­nak­tij.

Ju­bi­lā­ram uz­dod ner­vi

Ar daž­ne­da­žā­diem Lat­vi­jas sa­bied­rī­bas in­te­li­ģen­ces pār­stāv­jiem līdz ma­lām pār­pil­dī­to klu­ba tel­pu vie­tā, jo – tas ta­ču ir Bin­de­ma­nis! – »VZ« acu priekš­ā pa­vē­rās pus­tuk­ša tel­pa. De­ju pla­ča vie­nā ma­lā bi­ja sa­sē­du­ši pār­is jaun­ie­šu, kas gar­lai­ko­ti sū­ca kok­tei­ļus un iz­ska­tī­jās klu­bā ie­klī­du­ši ga­rām­ejot, pat ne­no­jau­šot, ka no­kļu­vu­ši po­pu­lā­ra dī­dže­ja dzim­ša­nas die­nas bal­lī­tē. Par spī­ti tam, ka pulk­ste­ņa rā­dī­tā­ji jau tu­vo­jās pir­ma­jai nakts stun­dai un aiz pults stā­vē­ja sa­vu­laik viens no pie­pra­sī­tā­ka­jiem dī­dže­ju tan­dē­miem Kas­pars Bin­de­ma­nis un Reg­nārs Vai­vars, ne­vie­nam no klu­bā eso­ša­jiem kā­re de­jot tā arī ne­ra­dās. Ap­gā­žot bau­mas par abu šķir­ša­nos, līdz­ās dī­dže­ja pul­tij uz­ti­cī­gi sē­dē­ja arī Bin­de­ma­ņa mī­ļo­tā mei­te­ne Ag­ne­se Čiv­le, kas pē­dē­jā lai­kā bie­ži re­dza­ma, uz­stā­jo­ties ko­pā ar sa­vu drau­gu – tan­dē­mā «Kur­lais dī­džejs un sa­krop­ļo­tā su­per­mo­de­le» («De­af Dj & Di­sab­led Su­per­mo­del»).

Pro­tams, nu jau 38 ga­dus ve­cais ju­bi­lārs, kas par «mul­ti­māk­lsi­nie­ku» Lat­vi­jā tiek dē­vēts, vien iro­nis­ki smīk­ņā­jot, nav ne­kā­da piec­ga­dī­ga mam­ze­le, ku­ras dzim­ša­nas die­nas bal­lī­te nav ie­do­mā­ja­ma bez krā­sai­niem ba­lo­niem, pu­tu­plas­ta snie­ga un ar at­la­sa len­tī­tēm iz­ro­tā­ta pla­kā­ta «Happy Birthday!». Diem­žēl par to, ka klu­bā «Greenwood» no­ri­si­nā­tos Bin­de­ma­ņa dzim­ša­nas die­nas bal­lī­te, ne­lie­ci­nā­ja ab­so­lū­ti ne­kas – ne mi­ņas no mil­zī­giem zie­du klēp­jiem un grez­nām dā­va­nām. Sa­vu­kārt ie­priekš iz­pla­tī­ta­jā rek­lā­mas pla­kā­tā mi­nē­to ap­skā­vie­nu un skūp­stu vie­tā »VZ« uz sa­vas ādas iz­bau­dī­ja Bin­de­ma­nim jau par ie­ras­tu pa­rā­dī­bu kļu­vu­šo bra­vū­rī­bu un rup­ju­mu. «Nē, nedz ma­ni, nedz Reg­nā­ru jūs bil­dēt ne­drīk­stat,» la­ko­nis­ki no­skal­dī­ja ju­bi­lārs. Uz ie­bil­dēm, ka vēl pirms pār­is stun­dām Bin­de­ma­nis klu­ba īpaš­nie­kam ir tei­cis ko ci­tu, dī­džejs aiz­svi­lās. Uz brī­di pār­trau­cot spē­lēt mū­zi­ku un klu­bu at­stā­jot pil­nī­gā klu­su­mā, Bin­de­ma­nis sā­ka ska­ļi kliegt (uz sie­vie­ti!), ar pirk­stu rā­dot dur­vju vir­zie­nā: «Jūs par daudz at­ļau­ja­ties! Ejiet prom!»

So­dā­mās ak­ti­vi­tā­tes

Pirms ne­pil­na mē­ne­ša par spē­lē­ša­nu nakts­klu­bos bez dī­dže­ja li­cen­ces Bin­de­ma­ni aiz­tu­rē­ja po­li­ci­ja, kon­fis­cē­jot vai­rā­kus kontra­fak­tus jeb ne­le­gā­los dis­kus, kā arī uz aiz­do­mu pa­ma­ta par ne­le­gā­las mū­zi­kas sa­tu­rē­ša­nu kon­fis­cē­jot mul­ti­māk­sli­nie­ka da­to­ru.

Gan Lat­vi­jas Iz­pil­dī­tā­ju un pro­du­cen­tu ap­vie­nī­bā (La­IPA), gan autor­tie­sī­bu aiz­sar­dzī­bas aģen­tū­rā AK­KA/LA­A »VZ« pa­vēs­tī­ja, ka dī­dže­ja li­cen­ci Bin­de­ma­nis tā arī ne­esot iz­ņē­mis. Par šā­das li­cen­ces iz­ņem­ša­nu nāk­tos šķir­ties no 100 la­tiem, un, kā ap­lie­ci­na dī­dže­ji, ku­ri to jau iz­da­rī­ju­ši, šis pro­cess ir pa­vei­cams ne­pil­nu di­vu die­nu lai­kā. «Arī Reg­nā­ram Vai­va­ram, ar ku­ru viņš spē­lē ko­pā, dī­dže­ja li­cen­ces nav,» in­for­mē­ja AK­KA/LA­A pār­stāv­ji. Da­to­ru, ar ku­ru Bin­de­ma­nis spē­lē­jis mū­zi­ku sa­vā dzim­ša­nas die­nas bal­lī­tē, vi­ņam esot sa­rū­pē­ju­ši la­bi drau­gi, lie­ci­na ne­ofi­ci­āla in­for­mā­ci­ja. Par Bin­de­ma­nim kon­fis­cē­ta­jiem kontra­fak­ta­jiem dis­kiem ir sa­stā­dīts ad­mi­nis­tra­tī­vais pro­to­kols un pie­mē­rots nau­das sods, »VZ« in­for­mē­ja Rī­gas pil­sē­tas paš­val­dī­bas po­li­ci­ja.

Pats kļu­vis par pi­rā­tu

Mul­ti­māk­sli­nieks ir tā sau­ktais Di­gi­tal Dj, kas mū­zi­ku at­ska­ņo, iz­man­to­jot īpa­šu dī­dže­ju prog­ram­mu sa­vā por­ta­tī­va­jā da­to­rā, kur tās le­gā­lo iz­cel­smi pie­rā­dīt ir fak­tis­ki ne­ie­spē­ja­mi. De­mon­stra­tī­vi tur­pi­not va­dīt dis­ko­tē­kas bez dī­dže­ja li­cen­ces, Bin­de­ma­nis šo­brīd bū­tī­bā kļūst par vie­nu no tiem, pret ku­riem vēl pirms pār­is ga­diem pats cī­nī­jās, pro­ti, pi­rā­tu. «Es ne­vie­nu ne­gri­bu bie­dēt, bet ar kat­ru, pie ku­ra es at­ra­dī­šu ne­le­gā­los ie­rak­stus, no­tiks tas pats, kas ar šo pi­rā­tu,» mul­ti­māk­sli­nieks draud kli­pā «Kas­pars Bin­de­ma­nis izd*** pak*** pi­rā­tu» («Kas­par Bin­de­man In Pi­ra­te Roc­ket-Ass»), ku­ra bei­gās iz­skan aici­nā­jums «Ne­pērc zag­tu!».

Kli­pā re­dzams, kā Bin­de­ma­nis pe­lē­na iz­ska­ta mīk­stās ro­taļ­lie­tas pēc­pu­sē ie­bāž pi­ro­teh­ni­kas ra­ķe­ti, pie­liek tai klāt ugu­ni un ar lie­lu blīk­šķi uz­laiž to gai­sā. Iro­nis­ki, bet, tur­pi­not spē­lēt bez li­cen­ces, Bin­de­ma­nis par šā­du pe­li – pi­rā­tu – šo­brīd kļūst arī pats.