Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

"Microsoft" sāks piedāvāt bezmaksas biroja programmatūru

Informācijas tehnoloģiju (IT) kompānija "Microsoft" šogad sāks piedāvāt bezmaksas biroja programmatūru, intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" stāsta "Microsoft Latvia" vadītāja Daiga Trumpe.

Jaunā biroja programma "Microsoft Office 2010" Latvijā būs pieejama martā, aprīlī.

"Šis risinājums mums dos zināmas priekšrocības konkurentu priekšā, jo viens no piedāvājumiem būs "Office Online" bezmaksas programmatūra tiem lietotājiem, kas iegādājušies jaunu datoru ar "Windows" operētājsistēmu," stāsta "Microsoft Latvia" vadītāja.

Pieejamas būs "Word" un "Excel" programmas, kas mājas lietotājam ikdienai var būt arī pietiekami, norāda Trumpe.

Kā stāsta Trumpe, salīdzinoši lielāku konkurences spiedienu Latvijā kompānija izjūtot serveru biznesā un biroja programmatūras jomā.

"Konkurences spiediens šajā [biroja programmatūras] tirgus segmentā ir jūtams, jo kas var būt ausij tīkamāks par vārdu "bezmaksas" optimizācijas ērā. Te gan katram būtu jāizvērtē savs vajadzību līmenis. Piekrītu, ka, ja vajadzību spektrs ir šaurs, neprasa saikni ar komplicētiem IT infrastruktūras risinājumiem, tad iespējams izmantot arī citus piedāvājumus," norāda Trumpe. "Lielās un vidējās korporācijās es īpašu vēlmi pāriet uz "Microsoft" konkurentu biroja programmām neesmu novērojusi, taču pieļauju, ka ir uzņēmumi ar ierobežotām darba funkcijām, kur šāda izmantošana ir iespējama."

Skumji esot tas, ka, salīdzinot dažādas biroja programmatūras, netiek ņemta vērā tā aisberga sadaļa, kas nāk līdzi katram tādam "bezmaksas" risinājumam, uzsver Trumpe.

"Microsoft Latvia" ir 1999.gada aprīlī reģistrēts uzņēmums - ASV korporācijas "Microsoft" pārstāvniecība Latvijā.

"Microsoft Latvia" apgrozījums 2007.gadā bijis 4 772 628 lati, salīdzinot ar 4 537 039 latiem 2006.gadā.