Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" apspēlē "Vitjaz" un tuvinās play off

© Romāns Kokšarovs

Šovakar Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē Rīgas "Dinamo" 8970 līdzjutēju klātbūtnē ar 3:1 apspēlēja līgas rupjāko un vājāko komandu Čehovas "Vitjaz". Vārtus rīdzinieku labā guva Oļegs Sorokins, Marsels Hosa un Aleksandrs Ņiživijs.

Abas komandas šosezon reizi jau bija tikušās. 22. septembra spēlē Čehovā uzvaru ar 5:3 guva Rīgas "Dinamo" hokejisti. Pirms šīvakara spēles "Dinamo" Rietumu konferencē ar 72 punktiem ieņēma astoto vietu, savukārt "Vitjaz" ar 45 punktiem – pēdējo, 12. vietu turpat Rietumos un arī visā līgā.

Spēli aktīvāk uzsāka mājinieki, jau pirmajā minūtē liekot savu meistarību demonstrēt pretinieku vārtsargam Sergejam Deņisovam. Arī vairākas bīstamas epizodes, galvenokārt, tika radītas tieši pie "Vitjaz" vārtiem. Sestajā minūtē Marsels Hosa bija uzbrukuma smailē, taču savu iespēju izmantot nespēja. Nedaudz vēlāk spēlē iesaistījās arī Edgars Masaļskis, neitralizējot iespējamo izgājienu viens pret vienu. Trešdaļas otrajā pusē spēle izlīdzinājās, tomēr nevienai no komandām tā arī neizdevās atklāt rezultātu un pirmās 20 minūtes noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu – 0:0.

Otrās trešdaļas sākums "dinamiešiem" bija šķietami veiksmīgs - viesu vārtu priekšā tika izveidotas vairākas bīstamas epizodes, vienā no kurām Maiks Iguldens arī dabūja ripu pretinieku vārtos, taču guvums netika ieskaitīts, jo ripa pretinieku vārtos nokļuva no Iguldena kājas. Īsi pēc tam izcēlās pirmie asumi spēlē, kas "vainagojās" ar abpusēju noraidījumu. Pēc brīža "Vitjaz" nopelnīja vēl vienu noraidījumu un rīdzinieki to spēja izmantot. Vārtu priekšā Oļegs Sorokins kā pēc notīm piemānīja Deņisovu, raidot ripu vārtos – 1:0. Tuvojoties trešdaļas vidum teicama iespēja dubultot pārsvaru biju Aleksandram Ņiživijam, tomēr ripa lidoja nedaudz garām vārtiem. Daudz darba bija arī Edgaram Masaļskim, taču viņš vārtos bija kā "mūris".

Jau pašā trešā perioda sākumā rīdziniekiem radās iespēja spēlēt vairākumā un šoreiz savu meistarību nodemonstrēja turnīra labākais vārtu guvējs Marsels Hosa, gūstot savus 32. vārtus sezonā un palielinot "Dinamo" pārsvaru līdz 2:0. Trešdaļas vidū par nedisciplinētu uzvedību noraidīju līdz spēles beigām nopelnīja Džošua Gretons un nebija ilgi jāgaida līdz trešajiem gūtajiem vārtiem – saņēmis ripu vārtu priekšā, ar spēcīgu metienu Deņisovu pārspēja Aleksandrs Ņiživijs, nopelnot trešo punktu šajā spēlē un septīto pēdējos divos mačus – 3:0. Tomēr arī viesiem izdevās tikt pie vārtu guvuma, kad nepilnas piecas minūtes līdz pamatlaika beigām Edgara Masaļska sapni par trešo sauso spēli sezonā sagrāva Sergejs Zuborevs - 3:1. Pusotru minūti līdz trešās trešdaļas izskaņai "Vitjaz" nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, brīdi vēlāk Krišjānis Rēdlihs saņēma noraidījumu, tomēr rīdzinieki nosargāja gan pārsvaru, gan uzvaru - 3:1.

Sportacentrs.com lietotāju aptaujā par spēls labāko spēlētāju tika atzīts rīdzinieku vārtsargs Edgars Masaļskis.