Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Pasākumi

Jūgendstila muzejs piedāvā mīlētāju mēnesi

Februāris ir mīlētāju mēnesis, kad visā pasaulē tiek svinēta Valentīna diena. Tādēļ arī Rīgas Jūgendstila muzejs atver savas durvis mīlētājiem.

Muzejs sagatavojis speciālu programmu pārīšiem. Jūs sagaida ceļojums uz „Mīlestības saliņu”. Ja līdzi būs fotoaparāts, Pēkšēna kundze Anna labprāt jūs tur iemūžinās. Jūs varēsiet rakstīt dzeju vai zīmēt „Muzeja rullī”, ko apņemamies saglabāt līdz nākamai Valentīna dienai. Visiem zināms, ka mīlestība iet caur vēderu, tādēļ virtuvē, kur aizvadītā gada nogalē ar Kultūrkapitāla fonda atbalstu tika restaurēta autentiska 20. gs. sākuma plīts, mājas kalponīte pārlapos simtgadīgas pavārgrāmatas lappuses, lai izvēlētos recepti tieši jums.

Mīlētāju mēnesis Rīgas Jūgendstila muzejā norisināsies no 2. līdz 28. februārim. Pārīšiem tiks piedāvāta speciāla ieejas biļetes cena, kurā iekļauta arī muzeja apskate gida pavadībā. Papildus pastāvīgajai ekspozīcijai apskatāma neliela izstāde, kurā iepazīstinām ar daļu no 2009. gadā muzejam dāvinātajiem priekšmetiem. Piedāvājam arī noskatīties īsfilmu par Rīgas jūgendstilu un tā meistariem. Iespējams pielaikot jūgendstila laikam raksturīgas kungu un dāmu cepures, kā arī fotografēties īpaši izveidotajā „Mīlestības saliņā”, tādēļ neaizmirstiet paņemt līdzi fotoaparātus! Lai varētu atstāt nozīmīgus ierakstus „Muzeja rullī”, aicinām ņemt līdzi savas fotogrāfijas un vēlējumus. Mīlētāju pārīšiem tiks uzdāvinātas arī 20. gs. sākuma receptes, kuras viņi varēs izmēģināt savās mājās.

Rīgas Jūgendstila muzejs atrodas Alberta ielā 12 (ieeja no Strēlnieku ielas).

Muzejs atvērts no 10.00 līdz 18.00 katru dienu, izņemot pirmdienas.