Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

Japānas pirmā lēdija lidojusi ar NLO

© Scanpix

Japānas nākamā premjerministra sieva valsts politisko dzīvi izskaistina ar stāstiem par to, kā viņa sapnī redzējusi NLO un citplanētiešu kuģī aizceļojusi uz Veneru.

Viņa, kas izceļas ar savādiem izteikumiem, varētu kļūt par vienu no krāšņākajām Japānas pirmajām lēdijām.

66 gadus vecā Mijuki Hatojama ir Japānas Demokrātiskās partijas līdera Jukio Hatojamas sieva – Demokrātiskā partija uzvarēja pagājušajā mēnesī notikušajās parlamenta vēlēšanās. Pagājušajā gadā izdotajā grāmatā Savādas lietas, ar ko esmu saskāries M. Hatojama ir apkopojusi intervijas ar 26 sabiedrībā zināmiem cilvēkiem. Bet pati viņa tur raksta šādus vārdus: "Kamēr mans ķermenis bija aizmidzis, mana dvēsele brauca trīsstūrveida NLO un devās uz Veneru. Tā bija ļoti skaista vieta, un tur viss bija zaļš." Savukārt par tikšanos ar Tomu Krūzu viņa maijā stāstīja intervijā Japānas televīzijai. "Zinu, ka viņš iepriekšējā dzīvē bija japānis," sacīja M. Hatojama, turklāt brīdinot, ka viņu nevajag ņemt pārlieku nopietni. "Es biju kopā ar viņu. Ja es pie viņa pieietu un teiktu: "Sen neesam tikušies", Krūzs mani pazītu." Savukārt kādā citā televīzijas programmā M. Hatojama pacēla rokas gaisā, aizvēra acis un sacīja: "Man patīk ēst sauli. Lūk, šādi – ņam, ņam, ņam. Tas sniedz milzumu enerģijas. Mans vīrs arī nesen ir sācis to darīt."

M. Hatojamas stāsti par ārpuszemes gaitām sasaucas ar viņas vīra iesauku Citplanētietis, ko viņš ieguvis savu lielo acu dēļ, raksta britu laikraksts Daily Telegraph. M. Hatojama kādreiz bija mūziklu aktrise, dejotāja un dziedātāja. Viņa savu vīru sastapa ASV – tolaik viņš mācījās Stenforda universitātē. Nākamā pirmā lēdija ir pazīstama arī ar to, ka lielu uzmanību pievērš veselīgai pārtikai. Viņa ir sarakstījusi vairākas grāmatas par veselīgiem ēdieniem un rūpējas, lai arī viņas vīrs izskatītos labi un veselīgi.

Sagaidāms, ka 16. septembrī J. Hatojama tiks ievēlēts par Japānas premjerministru. Parlamenta vēlēšanās viņa vadītais politiskais spēks sagrāva Liberāldemokrātisko partiju, kas pie varas bija bijusi pusgadsimtu.