Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Zvaigznes

Frizieris Pērs pie kolēģiem jūtas kā erotiskajā masāžā

© nra.lv

Ekstravagantais un skandalozi slavenais frizieris Pērs Bogomazovs, kas savā profesijā nostrādājis jau 18 gadus, atzīst, ka viņam pašam nepatīk būt par friziera klientu.

Slavenību frizieris Pērs savus matus jau kopš 1997. gada uztic Blaumaņa ielā esošā salona «Maija» frizierei Lilijai, taču gadās arī, ka tos apgriež kāds cits. «Vispār jau man nepatīk, ka aiztiek matus. Man nesāp, man nav ļoti nepatīkami, bet ir bijis, ka, tos mazgājot, man paliek neērti: friziere mazgā un mazgā, un mazgā, un tas kļūst jau tik privāti, ka šķiet, tam būs arī kāds turpinājums... Un tad es domāju – kā ar godu tikšu ārā no situācijas...» Pērs stāsta, ka salonā «Maija» izlietnes ir aiz aizkariņa, un, kad friziere – ja vēl ļoti īsos svārciņos un varbūt mazdrusciņ piedauzīga izskata − viņu ieved tādā telpiņā, viņš neviļus sākot domāt, vai viņa tiešām viņam tagad tikai mazgās matus... «Protams, frizieris savam klientam ir ļoti tuvu, un tas ir pietiekami intīmi. Nē, tas nav nekas seksuāls, bet, ja tu pie friziera sajūties kā erotiskā masāžā, tas arī nav pareizi,» domā Pērs. «Pie friziera jājūtas relaksētam un atslābušam, un tāds es jūtos, kad mani frizē, piemēram, Jānis Ķepītis. Viņš man varētu mazgāt galvu visu dienu, un man nebūtu nepatīkami.»

Šipkēvics tupējis uz ceļiem Pēra vannasistabā

Pie Pēra Bogomazova frizējušās daudzas pašmāju slavenības, tostarp Dagmāra Legante, Baiba Sipeniece-Gavare, arī «kosmosietis» Jānis Šipkēvics, ar kuru abi jau ilgāku laiku ir arī labi ģimenes draugi.

«Atceros, pirms kādiem trim četriem gadiem Jānītis (tā Pērs dēvē Šipkēvicu junioru – A.V.) man piezvanīja: vajagot apgriezt matus, viņam lielais koncerts «Arēnā Rīga». Es tajā nedēļā nestrādāju, bet nu, ja ļoti vajag, jāizpalīdz. Es tikko biju ievācies jaunā dzīvoklī. Tas gadiem nebija remontēts, vannasistaba bija briesmīga, vanna ar rūsu, un Jānītis tur tupēja uz grīdas, un es mazgāju viņam matus,» Pērs smaida un atminas, kā nākamajā dienā ar draugu gājuši uz grupas «Cosmos» koncertu un sprieduši, cik neaizsniedzams un tāls Šipkēvics ir uz «Arēnas Rīga» skatuves un cik vienkāršs un bez ambīcijām mūziķis bijis, tupot uz ceļiem friziera briesmīgajā vannasistabā. «Ne savus draugus, ne klientus es nešķiroju, cik kurš slavens. Piemēram, pie manas mājas Teikā ir nakts veikals un kafejnīca, un es labprāt tur kādreiz aizeju un pasēžu, lai sastaptu un papļāpātu arī ar citādākiem cilvēkiem. Cilvēki visi ir interesanti, un katrs ar kaut ko savu ir īpašs, vai tas ir Jānis no «Cosmos» vai Intars no Teikas.»