Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Domnieki meklē jaunus transporta kustības risinājumus Vecrīgai

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti šodien iepazinās ar ziņojumu par satiksmes organizācijas risinājumiem Vecrīgā, liecina deputātiem sagatavotie materiāli.Pēc īpašā režīma zonas ieviešanas iebraukšanu Vecrīgā varētu regulēt ar luksoforu un videonovērošanas kameru palīdzību, neizmantojot iepriekš pielietotās barjeras, šodien Satiksmes un transporta lietu komitejas deputātiem sacīja Vecrīgas satiksmes organizācijas jautājumu risināšanas darba grupas vadītāja Rudīte Reveliņa.

Savukārt jautājums par iebraukšanas maksu būs risināms pēc tam, kad tiks pieņemti nepieciešamie grozījumi normatīvajos aktos, kas atļauj ieviest īpašā režīma zonu Vecrīgā. Reveliņa norādīja, ka iebraukšanas maksa būšot diferencēta.

Pēc Reveliņas teiktā, Vecrīgā papildu esošajām četrām iebraukšanas vietām varētu ieviest piekto - Jaunielā.

Pēc īpaša režīma zonas ieviešanas Vecrīgā tāpat paredzēts saglabāt vienu un divu virzienu ielas, transporta un gājēju ielas, nepieļaut tranzīta satiksmi cauri Vecrīgai un nodrošināt piebraukšanu pie nepieciešamajiem objektiem.

Reveliņa sacīja, ka Vecrīgai paredzēts saglabāt dzīvojamās zonas statusu, saglabāt vairāk nekā 20 esošos ātrumvaļņus, kā arī norobežojošos stabiņus, kurus iecerēts pārveidot par iegremdējamiem.

Par piedāvātajiem risinājumiem neapmierinātību pauda Vecrīgas iedzīvotāju biedrības pārstāvis, kurš norādīja, ka nav neviena risinājuma, kas viņus pārliecinātu, un, viņaprāt, problēmas netiek risinātas kopumā.

Komitejas deputāti Reveliņas sagatavoto informāciju pieņēma zināšanai.

Kā ziņots, no pagājušā gada sākuma par iebraukšanu Vecrīgā nav jāmaksā, bet tā vietā vecpilsētā ir izveidotas paaugstinātas maksas stāvvietas. Pašvaldība norādījusi, ka šī situācija nav pati labākā, tiek meklēti jauni risinājumi un darbojas Vecrīgas satiksmes organizācijas jautājumu risināšanas darba grupa, kuru vada Reveliņa.

Reveliņa informē, ka Satiksmes un transporta lietu komitejā pērn tika akceptēts jautājums par Vecrīgu kā īpaša režīma zonu un uzdots Satiksmes departamentam sagatavot saistošo noteikumu projektu par pašvaldības nodevas uzlikšanu un transporta satiksmes ierobežojumiem īpaša režīma zonā Vecrīgā.

Vecrīgai īpašā režīma zona jau tika noteikta, Rīgas domei pērn 18.augustā pieņemot grozījumus pilsētas attīstības plānā.

Saistošo noteikumu projekts tika izskatīts darba grupas sēdē, kurā Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) norādīja, ka 2009.gada augustā veiktie grozījumi Rīgas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumos ir nepietiekami, lai noteiktu Vecrīgu kā īpaša režīma zonu, jo ir nepieciešama saistošo noteikumu grozījumu publiskā apspriešana.

Vēlāk notikušajā sanāksmē vēlreiz ticis uzsvērts, ka nepieciešami plašāka satura grozījumi saistošajos noteikumos.