Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Valdība lems par Jakāna rotāciju; TP ieceri plāno bloķēt

Valdība rīt lems par Valsts ieņēmuma dienesta (VID) ģenerāldirektora Dzintara Jakāna rotāciju uz Finanšu ministrijas Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora amatu, žurnālistus šodien informēja premjers Valdis Dombrovskis (JL).

Tautas partijai (TP) vienīgajai ir iebildumi pret Jakāna rotāciju, tāpēc tās ministri rīt valdības sēdē sola bloķēt šī jautājuma izskatīšanu, pēc Koalīcijas padomes sēdes žurnālistus informēja TP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Vents Armands Krauklis.

Kā ziņots, finanšu ministrs Einars Repše (JL) piedāvā atstādināto VID ģenerāldirektoru Dzintaru Jakānu rotēt uz Finanšu ministrijas Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora amatu. Šis departaments ministrijā tiks izveidots uzsāktās reorganizācijas rezultātā.

Vienlaikus gan Repše uzsvēra, ka Jakāns apzināti izvairās no rotācijas piedāvājuma izskatīšanas. Pērnā gada 22.oktobrī Repše pret Jakānu ierosināja disciplinārlietu par pienākumu nepildīšanu, kā arī līdz lēmumu pieņemšanai šajā lietā ir atstādinājis amatpersonu no pienākumu pildīšanas. Saskaņā ar 26.oktobra Ministru kabineta ārkārtas sēdes lēmumu par VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju līdz Jakāna atstādināšanas termiņa beigām apstiprināta VID ģenerāldirektora pirmā vietniece Nelija Jezdakova.