Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Itālijā vētīs dzeltenās preses darbu

Itāliešu prokurori ir sākuši jaunu izmeklēšanu lietā par šantāžu, ko pret slavenībām varētu būt īstenojuši dzeltenās preses reportieri.

Prokuratūra uzskata, ka daži fotogrāfi ir izspieduši naudu apmaiņā pret kompromitējošu fotogrāfiju nepublicēšanu. Viens no šādas darbības upuriem bijis autoražošanas uzņēmuma Fiat mantinieks Lapo Elkmans, kurš ar savu krāšņo dzīvesveidu ir pievilcīgs dzeltenajai presei. Viņš varētu būt samaksājis 300 000 eiro, lai panāktu, ne netiek publicētas fotogrāfijas, kurās viņš redzams.

Kopumā jaunākajā tiesvedībā ir iekļautas ziņas par apmēram 20 izspiešanas gadījumiem. No reportieriem cietušas pazīstamākās slavenības un arī politiķi. Kā vēsta laikraksts Corriere della Sera, aizdomās turētie ir četri cilvēki, no kuriem divi ir fotogrāfi, viens – foto aģentūras vadītājs un viens – uzņēmējs, kas saistīts ar sabiedrisko attiecību nozari.

Par līdzīgiem noziegumiem jau agrāk ir notiesāts viens no bēdīgi slavenākajiem slavenību fotogrāfiem Fabricio Korona. Pēc atbrīvošanas no ieslodzījuma viņš jaunajā izmeklēšanā ir liecinieka statusā.