Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Premjers pārrunājis aktualitātes ar Baltijas Asamblejas Saeimas delegācijas pārstāvjiem

Šodien pēc premjera Valda Dombrovska (JL) iniciatīvas notika tikšanās ar Latvijas delegācijas Baltijas asamblejā pārstāvjiem, lai pārrunātu Baltijas Ministru padomes un Baltijas Asamblejas sadarbību Latvijas prezidentūras prioritāšu īstenošanā.

Tikšanās laikā Baltijas Asamblejas (BA) prezidente un BA Latvijas delegācijas vadītāja Ērika Zommere un delegācijas locekļi iepazīstināja Ministru prezidentu ar tām iecerēm, kā efektīvāk izmantot prezidentūras sniegtās iespējas Baltijas Asamblejā un Baltijas Ministru padomē, informē Ministru kabineta preses sekretārs Aivis Freidenfelds.

Tika uzsvērts, ka Latvijai efektīvāk jākoordinē Baltijas Asamblejas un Baltijas Ministru padomes sadarbība, vienojoties par konkrētu sadarbības kārtību gan īstermiņā, gan ilgtermiņā. Kā uzsvēra Ē.Zommere: „Būtiski ir sasniegt konkrētus rezultātus, gada beigās vērtējot paveikto Latvijas prezidentūras laikā.”

Ministru prezidents V.Dombrovskis pauda pārliecību, ka tiekoties neformālajā Baltijas Ministru padomē ar kaimiņvalstu kolēģiem izdosies pārrunāt tās ieceres un projektus, ko savā darbā ir izvirzījusi Latvija kā prezidējošā valsts Baltijas Asamblejā, lai jau par konkrētiem jautājumiem varētu runāt oficiālajā tikšanās reizē septembrī. Kā arī Ministru prezidents izteica gatavību arī turpmāk regulāri tikties ar BA pārstāvjiem, lai kopīgi apmainītos ar informāciju, kas sekmētu labāku sadarbību Baltijas Asamblejas un Baltijas Ministru padomes ietvaros.