Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Sudraba: Politika un vara mani neinteresē

"Politika un vara mani neinteresē, vēlos pildīt tikai savu darbu," - šorīt LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts kontroliere Inguna Sudraba.

Sudraba noliedz jebkādu informāciju par viņas vēlmi iesaistīties politikā. Viņa uzsver, ka pašlaik neviens politiskais spēks viņu nav aicinājis sadarboties. Ja kāda partija arī izteiktu vēlmi viņu uzrunāt, Sudraba to uztvertu kā sabiedrībā pazīstama cilvēka piesaistīšanu priekšvēlēšanu aktivitātēm.

"Es sevi neredzu šajās partijās. Šīs Saeimas vēlēšanas šodien ir bez manis, esmu savā amatā," uzsvēra Valsts kontroliere.

Sudraba norādīja, ka līdz šim savā darbā viņa nav jutusi politisko spēku ietekmi vai vēlmi kontrolēt viņas vadītās iestādes darbību. "Mums ir vienāda attieksme pret visiem, pret jebkuru institūciju," sacīja Valsts kontroliere.

"Politikai es varētu pievērsties vienīgi tad, ja rastos apstākļi, kādos es nevaru pildīt savu tiešo darbu. Pašlaik man šādu apstākļu nav," skaidro Sudraba.

Valsts kontroliere nepiekrīt arī šodien laikrakstā "Telegraf" publiskotajai informācijai, ka viņa veidotu savu komandu no uzņēmēju vidus. Laikraksts informē, ka Sudraba likmes liekot uz uzņēmēju neapmierinātību ar valsts politiku un nepieciešamību aktīvāk meklēt risinājumus izejai no krīzes.

Kāds sabiedrībā zināms politiķis, kura vārdu laikraksts neatklāj, esot paudis bažas, ka Sudrabas veidotā partija var "vecajām" partijām atņemt daļu vēlētāju balsu, izmantojot savu popularitāti. Neesot skaidrs vienīgi viņas partijas politiskais virziens, raksta "Telegraf"."

Kā iespējamos atbalstītājus jaunveidojamajai organizācijai, pēc "Telegraf" rīcībā esošās informācijas, varot minēt solīdus finanšu aprindu pārstāvjus, Latvijas bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču ieskaitot. Arī viņš, līdzīgi kā Sudraba pēdējos gados neslēpjot savu kritisko attieksmi pret valsts politiku.

Kā raksta "Telegraf", jaunveidojamās organizācijas priekšvēlēšanu starts paredzēts martā-aprīlī atkarībā no politiskās situācijas attīstības.

Jau ziņots, ka intervijā telekompānijas "TV5" raidījumam "7 ziņas" Valsts kontroliere Inguna Sudraba apliecināja, ka būtu gatava uzņemties valdības vadītāja amatu vai pretkrīzes programmas ieviešanu.

"Esmu gatava darīt reālu darbu, nevis nodarboties ar politiku politikas dēļ," sacīja valsts kontroliere.

Tomēr Sudraba kategoriski noraida iespēju, ka varētu pievienoties kādam no pašreizējiem politiskajiem spēkiem. "Nē" viņa teikusi arī jaunveidojamā politiskā spēka "Vienotība", kurā iecerēts apvienot "Jauno laiku", "Pilsonisko savienību" un "Sabiedrību citai politikai", pārstāvjiem, kuri valsts kontrolieri uzrunājuši, lūdzot komentēt, vai varētu gūt viņas atbalstu.

Kā skaidroja Sudraba, viņa nevar strādāt kopā ar cilvēkiem, kuriem neuzticas, un viņa neuzticas tiem, kuri bijuši pie varas. Sudraba nevēlas "pārdoties" un būtu gatava sadarboties tikai ar jaunu politisku spēku, turklāt tikai tad, ja to veidos cilvēki, kuri māk ne tikai skaisti runāt, bet arī ar darbiem pierāda sevi.

"Viss ir atkarīgs no cilvēkiem," sacīja Sudraba.

Vērtējot situāciju valstī, valsts kontroliere norādīja, ka nekas nemainīsies, kamēr pati sabiedrība nemainīs savu attieksmi un vairākums akceptēs situāciju, ka valsts pārvaldē darbojas arī pašlabuma gūšanai.