Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Veselība

Septiņas slimnīcas valsts galvotos kredītus turpinās apgūt pilnā apmērā

Septiņām slimnīcām tiks atļauta valsts galvotā kredīta turpmāka apgūšana iepriekš plānotajā apjomā, paredz šodien valdībā pieņemtais lēmums par turpmāko rīcību ar veselības aprūpes nozarei piešķirtajiem valsts galvotajiem aizdevumiem.

Valsts galvotos kredītus turpinās apgūt Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca, Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca, Bērnu klīniskā universitātes slimnīca, Daugavpils psihoneiroloģiskā slimnīca, slimnīca "Ģintermuiža", Aknīstes psihoneiroloģiskā slimnīca, Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centrs.

Tai pat laikā Veselības ministrijai (VM) sadarbībā ar Finanšu ministriju un Ludzas novada domi līdz 2010.gada 25.februārim jāizstrādā Ludzas rajona slimnīcas turpmākās darbības modelis, kas nodrošinās turpmāko valsts galvotā aizdevuma procentu un pamatsummas maksājumu saistību izpildi līgumā norādītājos apmēros un termiņos, bet sadarbībā ar Kuldīgas novada domi - Kuldīgas rajona slimnīcas turpmākās darbības modelis.

Informatīvajā ziņojumā VM uzsver, ka desmit veselības aprūpes iestādēm un Rīgas Stradiņa universitātei sākotnēji biznesa plānos plānotajiem 466 miljoniem latu patlaban projektu realizācijai ir piesaistīts finansējums 202,4 miljonu latu apjomā jeb 43%.

Valsts galvotā aizdevuma apguves rezultātā Ludzas rajona slimnīcā realizēts projekts "Jaunā korpusa būvniecība" par četriem miljoniem latu, bērnu psihoneiroloģiskajā slimnīcā "Ainaži" par 1,27 miljoniem latu realizēts projekts "Infrastruktūras attīstība". Rīgas Stradiņa universitātē īstenots projekts "Lielās Aulas izveidošana" par 1,9 miljoniem latu. Strenču psihoneiroloģiskajā slimnīcā īstenots projekts "Infrastruktūras attīstība" 1,88 miljonu latu apmērā.

Līdz 2010.gada 1.janvārim ir noslēgti līgumi par vismaz 80% no piešķirtās valsts galvotā aizdevuma summas projektā par Daugavpils psihoneiroloģiskās slimnīcas ēku un infrastruktūras rekonstrukciju un renovāciju. No bankas saņemts aizdevums 99% apjomā.

Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā noslēgts līgums par projekta "Bērniem draudzīga slimnīca" īstenošanu. No bankas saņemts aizdevums 100% apjomā.

Aknīstes psihoneiroloģiskā slimnīca noslēgusi līgumu par projekta "Infrastruktūras attīstība" īstenošanu. No bankas saņemts aizdevums 91% apjomā.

Patlaban arī sākta Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas projekta "Jaunā korpusa būvniecības 1.kārta", Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas projekta "Infrastruktūras sakārtošana un optimizācija", kā arī slimnīcas "Ģintermuiža" projekta "Ēku un infrastruktūras rekonstrukcija un renovācija" īstenošana.