Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Agresīvi gājēji izsit stiklu strauji nobremzējušai automašīnai

Agresīvi vīrieši vakar Rīgas centrā pēc brauktuves šķērsošanas pie sarkanās gaismas izsita stiklu automašīnai, kura tikko bija strauji nobremzējusi, lai nenotriektu šos gājējus.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava, svētdien trīs vīrieši pie sarkanās luksofora gaismas šķērsoja ceļa braucamo daļu Elizabetes un K.Barona ielas krustojuma rajonā. Reaģējot uz šo ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu, kāda automašīna strauji bremzēja un pielietoja skaņas signālu, lai nenotriektu pārgalvīgos gājējus. Divi no vīriešiem pēkšņi sāka pielietot vardarbību pret apturētās automašīnas vadītāju un tai blakus sēdošo pasažieri. Rezultātā tika izsists automašīnas stikls.

Policija visus trīs agresīvos gājējus vēlāk aizturēja. Agresīvākie no viņiem izrādījušies 1984. un 1988.gadā dzimuši vīrieši, kuri abi ir iepriekš tiesāti, bet trešais ceļabiedrs tiek uzskatīts par liecinieku minētajam incidentam. Pēc paša teiktā, viņš strādājot par apsargu cietumā.

Policijas rīcībā ir informācija, ka vardarbīgās izpausmes pret nobremzējušās automašīnas vadītāju un pasažieri nofilmējis kāds netālu esošas apvidus automašīnas vadītājs. Likumsargi aicina atsaukties šo personu, zvanot Centra rajona policijas iecirknim uz tālruni 67 086 262.