Pirmdiena, 13.maijs

redeem Ira, Iraīda, Irēna, Irina

arrow_right_alt Sports

Kēnigzē triumfē Martins Dukurs, brālim 7. vieta

Pasaules kausa (PK) sestā posma sacensībās skeletonā, kas šodien noslēgušās Kēnigzes trasē Vācijā, uzvaru izcīnījis Latvijas skeletonists Martins Dukurs, kurš otrajā un trešajā vietā atstāja attiecīgi mājinieku Sandro Štilicki un Franku Rommelu. Martina brālis Tomass divu braucienu summā ierindojās septītajā vietā.

Martins Dukurs startā uzrādot otro labāko laiku pirmajā braucienā (4,73) finišēja pēc 47,74 sekundēs un pirms otrā brauciena bija līderis, par mata tiesu (0,05 sekundes) apsteidzot mājinieku Sandro Štīlike. Trešo pozīciju pēc pirmā brauciena ieņem cits vācietis Franks Rommels (PK kopvērtējuma vicelīderis). Viņš no Martina atpalika par 0,16 sekundēm.Martna brālis Tomass pirmo braucienu veica 48,16 sekundēs, kas viņam deva septīto vietu.

Kā vēlāk izrādījās labāko trijniekā arī pēc otrā brauciena nekas nemainījās. Ar lielisku starta ieskrējienu arī otrajā braucienā ātrāko laiku finišā uzrādīja Martins Dukurs. Otrās un trešās vietas ieguvējus mājiniekus Sandro Štīliki un Franku Rommelu latvietis apsteidza attiecīgi par 0,34 un 0,55 sekundēm. Ar šo uzvaru Martins vēl vairāk nostabilizējies PK kopvērtējuma līderpozīcijās.

Martina brālis Tomass Dukurs ierindojās septītajā vietā, no uzvarētāja atpaliekot par 0,89 sekundes.

Divu braucienu summā

V Sportists Valsts Laiks

1. DUKURS Martins LAT 1:35.29

2. STIELICKE Sandro GER +0.34

3. ROMMEL Frank GER +0.55

4. BROMLEY Kristan GBR +0.59

5. HALILOVIC Michi GER +0.73

6. MONTGOMERY Jon CAN +0.77

7. TOMASS Dukurs LAT +0.89