Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Reģionos \ Bauska

Bauskā remontu sagaidījusi simtgadīgā ēka

Drošības žogs norobežo vēsturisko ēku Bauskas Rātslaukumā. SIA «Redmars» sākusi Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Bauskas filiāles ēkas remontu, vēsta "bauskasdzive.lv".

NVA Administratīvajā departamentā pastāstīja, kā ēka, kurā atrodas Bauskas filiāle, būvēta 1914. gadā. Remonts nepieciešams, jo filiāles telpu tehniskais stāvoklis neatbilst Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likumā noteikto funkciju kvalitatīvai veikšanai. Telpas ir tehniski un vizuāli novecojušas, tās neatbilst klientu apkalpošanas prasībām, tajās nav nodrošināta pieejamība personām ar kustību traucējumiem. Arī filiāles darbinieki strādā neatbilstīgos darba apstākļos.

Filiāles remontam piesaistīti Eiropas reģionālās attīstības fonda līdzekļi. Ēkas rekonstrukcijai atvēlēti 169 419 lati. Ir paredzēts telpu pārplānojums saskaņā ar veicamajām funkcijām, ierīkota ventilācija un gāzes apkure. Līdz šim telpas tiek apsildītas ar neefektīvu ogļu apkuri. Celtnieki mainīs elektroinstalāciju, ūdensvadu, sakārtos kanalizācijas un telekomunikācijas sistēmas, uzstādīs ugunsdzēsības un apsardzes signalizāciju. Rekonstrukcijas gaitā paredzēts mainīt arī logus. Šos darbus veicot, tiks ņemts vērā, ka ēka atrodas Latvijas Republikas nozīmes arhitektūras un vēstures pieminekļa - Bauskas vecpilsētas - teritorijā. Remonta tehnisko projektu izstrādājusi akciju sabiedrība «Komunālprojekts».

SIA «Redmars» direktors Ainārs Kanaviņš stāstīja, ka celtnieku rosība objektā paredzēta divus mēnešus - apmēram līdz oktobra vidum. Taču, ņemot vērā objekta vecumu, iespējams, darbus tik ātri paveikt nevarēs. Projektētāji ne visur spējuši precīzi novērtēt situāciju. Piemēram, dažās telpās grīdām bija paredzēts tikai kosmētiskais remonts, taču, ņemot nost virskārtu, atklājās, ka grīdas segums tur ir trijos slāņos, no kuriem vecākais ir satrunējis. Tādējādi kosmētiskā remonta vietā nu nākas veikt kapitālus darbus.

Bauskas pilsētas pārvaldes nekustamā īpašuma galvenais speciālists Voldemārs Čačs informē, ka celtnieku rīcībā nodota arī Rātslaukumā esošā kioska ēka. Tajā meistari var novietot nepieciešamo inventāru.

NVA Bauskas filiāles vadītājas vietniece Igunda Bēmane stāsta, ka 12 darbinieku kolektīvs ar mieru pārciest pagaidu neērtības, jo līdzšinējās telpās strādāt bijis ļoti grūti. Lielākās raizes radījusi lokālā apkure, kurā izmantotas akmeņogles, bieži bijušas problēmas ar elektrību. Pašlaik celtnieki strādā ēkas pirmajā stāvā, klientu apkalpošana notiek augšstāvā. Pēc tam viņi mainīsies vietām.