Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Automašīnu dubultgrīdā izveidotos slēpņos atrod cigaretes vairāk kā 3 500 latu vērtībā

© Valsts Robežsardze

Pagājušā diennaktī Valsts robežsardzes amatpersonas konstatējušas 8 cigarešu nelikumīgas pārvadāšanas gadījumus, kopumā izņemot 73 540 cigaretes ar Krievijas un Baltkrievijas akcīzes markām aptuveni 3 700 latu vērtībā.

Zīmīgākie gadījumi konstatēti šā gada 15.decembra pēcpusdienā, kad Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes Kriminālizmeklēšanas dienesta amatpersonas Skrudalienas pagastā uz ceļa Braslava – Daugavpils pusstundas laikā aizturēja divas automašīnas Chrysler Grand Voyager un VW Passat un izņēma Latvijā nelikumīgi ieviestas cigaretes vairāk kā 3 500 latu vērtībā.

Abu automašīnu vadītāji, 1973.gadā un 1981.gadā dzimušie Latvijas pilsoņi, slēpjot automašīnu dubultgrīdā izveidotos slēpņos, Latvijā nelikumīgi bija ieveduši, viens – 31 000 cigaretes „Magnat”, bet otrs – 40 180 cigaretes „Magnat” un 160 cigaretes „Epiue” ar Baltkrievijas akcīzes markām. Izņemtās preces aptuvenā vērtība 1550 un 2100 lati.

Par ar akcīzes nodokli apliekamo preču aprites noteikumu pārkāpšanu abiem vīriešiem sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli. Administratīvā pārkāpuma lietu materiāli nosūtīti Valsts ieņēmumu dienesta Latgales reģionālai iestādei.