Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Latvijas futbola izlase saglabā 45. vietu FIFA rangā

Šodien FIFA paziņojusi jauno izlašu reitingu, kurā Latvijas izlase saglabājusi 45. pozīciju, pie tam mūsu komanda vēl mazliet vairāk nostiprinājusies šajā vietā, kas joprojām ir augstākā Latvijas futbola vēsturē.

Latvijas futbola izlase pēdējā mēneša laikā nevienu maču nav aizvadījusi, bet, neskatoties uz to, reitingā mūsu vienībai pieskaitīti vēl septiņi punkti, kas ļāvis ne tikai saglabāt 45. vietu, bet mazliet nostabilizēties šajā pozīcijā. Tieši 45. vieta joprojām ir augstākā vieta Latvijas izlasei FIFA rangā. Šo pozīciju pirmo reizi izdevās sasniegt novembrī.

Vienu pozīciju aiz Latvijas ir Skotijas izlase, bet mazliet priekšā mūsu bāleliņiem ir Kostarikas nacionālā izlase, kā arī Japānas un Zviedrijas vienības. Lietuva zaudējusi divas pozīcijas, tādējādi atkritusi uz 62. vietu, bet igauņi dala 102. vietu ar Ruandas vienību.

Visaugstākais kāpums šajā mēnesī bijis Nepālas izlasei, kas pakāpusies par 24 pozīcijām, kas rangā dod 152. vietu. Lielākais kritums Grenadai, kas, zaudējot 35 vietas, atkritusi uz 138. vietu.

Labāko desmitniekā izmaiņu joprojām nav nekādu - pirmo pozīciju ieņem Spānija, kurai seko Brazīlija un Nīderlande. Labāko divdesmitniekā lielākais kāpums Čīlei, kas no 17. vietas tikusi līdz 15. pozicijai.