Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Slēgto skolu audzēkņi vairākos novados uz jauno skolu brauc vairāk nekā stundu

Pēc vairāku izglītības iestāžu reorganizēšanas vai slēgšanas vairāku novadu skolēniem ceļā uz izglītības iestādi jāpavada vairāk nekā stunda, liecina Valsts reģionālās attīstības aģentūras (VRAA) apkopotā informācija.

Visilgāko laiku ceļā uz skolu pavada desmit bijušie Alūksnes novada Zeltiņu pamatskolas skolēni, kas uz Strautiņu pamatskolu brauc 75 minūtes.

Daugavpils novadā četri skolēni ceļā uz skolu pavada 70 minūtes, bet seši bērni - no 50 līdz 60 minūtēm. Vairāk nekā stundu uz skolu brauc divi Saldus novada skolēni, bet deviņi skolēni - tieši stundu.

Līdz stundai un desmit minūtēm ceļā pavada divi Ventspils novada skolēni, bet divi skolēni - tieši stundu.

Jau ziņots, ka Izglītības un zinātnes ministrija Alūksnes novadā šogad saskaņojusi trīs skolu - Annas pamatskolas, Veclaicenes pamatskolas un Zeltiņu pamatskolas slēgšanu.

Daugavpils novadā saskaņota Līksnas pamatskolas slēgšana, bet Saldus novadā - Šķēdes pagasta sākumskolas un Jaunlutriņu pagasta pirmsskolas izglītības iestādes "Vāvarīte" slēgšana, kā arī Zirņu pirmsskolas izglītības iestādes "Zirnītis", Vadakstes pamatskolas, Jaunauces pamatskolas un Zaņas pamatskolas reorganizācija.

Ventspils novadā slēgta Ziru pamatskola un Usmas pamatskola.