Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Daugavas promenādē iedegs svētku apgaismojumu

Rīgas Latgales priekšpilsētā, Daugavas promenādē posmā no Kaņieru ielas līdz Kvadrāta ielai, rīt tiks iedegts svētku apgaismojums.

Apgaismojumu iedegs Rīgas Austrumu izpilddirekcijas izpilddirektors Dmitrijs Pavlovs (LPP/LC) un pašvaldības aģentūras "Rīgas gaisma" direktors Māris Kuņickis. Svētku apgaismojuma iedegšana notiks uz rekonstruētā gājēju tiltiņa pie dīķa Daugavas promenādē.

Apgaismojuma uzstādīšanu pēc izpilddirekcijas pasūtījuma veica "Rīgas gaisma". Daugavas promenādes labiekārtošana ir viens no Austrumu izpilddirekcijas un iedzīvotāju ierosinātajiem prioritārajiem darbiem priekšpilsētas teritorijas sakārtošanā projekta "Daugavas labā krasta rekonstrukcija un labiekārtošana" gaitā.

Izpilddirekcija izstrādājusi vides dizaina ainavu ansambļa vīzijas Daugavas promenādes rekonstrukcijai Ķengaragā posmā no Kaņieru ielas līdz Kvadrāta ielai. 2009.gada pavasarī un vasarā posmā Maskavas iela-Ķengaraga krastmala-Kaņieru iela SIA "Rīgas ūdens" veica kanalizācijas cauruļvadu rekonstrukcijas darbus, nodrošinot arī zaļās zonas atjaunošanu un gājēju tiltiņa rekonstrukciju.

Šī gada septembrī Daugavas krastā, Ķengaragā, izpilddirekcija atklāja putnu novērošanas torni, projekta gaitā veicot zemes laukuma sagatavošanu un planēšanu, piesārņotās grunts izvešanu un augsnes apstrādi, uzstādot soliņus un atkritumu urnas. Veikti darbi arī ceļa zīmju uzstādīšanā un brauktuves horizontālo apzīmējumu ierīkošanā Daugavas krastmalas gājēju un velosipēdu ceļam posmā no Kaņieru ielas līdz Maskavas ielas 322.namam.

Projekta īstenošana nodrošinās publiski pieejamu, drošu un labiekārtotu atpūtas vietas izveidi Rīgas Latgales priekšpilsētā, radot pievilcīgu un sakārtotu vidi priekšpilsētas iedzīvotājiem un tūristiem, norāda pašvaldība.