Piektdiena, 10.maijs

redeem Maija, Paija

arrow_right_alt Ekonomika

Kampars: Latvijas pārtikas ražotājiem labas perspektīvas sadarbībai ar Gruziju

Latvijas pārtikas ražotājiem ir ļoti labas perspektīvas sadarbībai ar Gruziju, pēc darba vizītes šajā valstī secinājis ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL).

Kampars stāsta, ka Gruzijas uzņēmēji izrādījuši lielu interesi par iespējamo sadarbību ar latviešiem, kas viņam dod pamatotas cerības uz vēl ciešāku ekonomisko sadarbību starp abām valstīm.

Gruzijā vizītes laikā notika divi Latvijas-Gruzijas biznesa forumi, un Kampars ir pārliecināts, ka šo forumu laikā abu valstu uzņēmēji raduši kopīgu valodu, liekot pamatus jauniem sadarbības projektiem.

Viens no forumiem, kurā piedalījās 60 Latvijas uzņēmēji un vairāki desmiti gruzīnu uzņēmēju, notika Adžaras galvaspilsētā Batumi. Savukārt otrs forums norisinājās Tbilisi, kuru atklāja abu valstu prezidenti. Šajā forumā piedalījās aptuveni 200 Latvijas un Gruzijas uzņēmēju delegācija, kas, pēc ministra vārdiem, ir skaidrs apliecinājums Gruzijas uzņēmēju interesei par sadarbību ar Latviju un paver jaunas eksporta iespējas Latvijas uzņēmējiem.

Foruma laikā Kampars un Gruzijas ekonomikas ministrs Zurabu Pololikašvili apmeklēja Latvijas pārtikas ražotāju degustācijas stendu, kurā Gruzijas ekonomikas attīstības ministrs atzinīgi novērtējis mūsu pārtikas ražotāju izstrādājumus.

Ar Latvijas delegācijas gādību tika sagatavota īpaša dāvana Gruzijas prezidentam - grozs ar Latvijas pārtikas ražotāju veltēm - "Lāču maizi", "Latvijas melno balzamu", "Pure Chocolate" un "Laima" konfektēm.

Latvijas delegācijā bija pārstāvēti uzņēmēji ne tikai no pārtikas ražošanas nozares, bet arī būvniecības, būvmateriālu ražošanas, kokapstrādes, enerģētikas, metālapstrādes, transporta un loģistikas, informāciju tehnoloģiju un telekomunikācijas, izglītības, farmācijas un medicīnas, tūrisma u.c. nozarēm.

Vizītes laikā Kampars izteica atzinību Gruzijas ekonomikas ministram par valsts spēju strauji atkopties pēc militārā konflikta ar Krieviju pagājušajā gadā.

"Līdzšinējā divpusējā sadarbība ir attīstījusies veiksmīgi, tomēr mums vēl ir liels potenciāls sadarbības paplašināšanai," tikšanās laikā ar Pololikašvili uzsvēra Kampars.

Pēc tikšanās abi ministri parakstīja Latvijas valdības un Gruzijas valdības līgumu par sadarbību informācijas tehnoloģiju jomā, kas paredz veicināt divpusējo sadarbību informācijas, komunikāciju, e-pārvaldes jomā, kā arī attīstīt sadarbību informācijas tehnoloģiju sistēmu, produktu un pakalpojumu standartizācijā, kopīgu uzņēmumu informācijas tehnoloģiju jomā izveidošanas veicināšanu.

Kā ziņots, no 8.decembra līdz 11.decembrim Kampars devies darba vizītē uz Gruziju un Armēniju. Darba vizīte organizēta Valsts prezidenta Valda Zatlera darba vizītes laikā.

Darba vizīte Gruzijā ir jau noslēgusies, bet vizīte Armēnijā turpinās.

Zatleru valsts vizītē pavada arī 62 uzņēmēji no 47 uzņēmumiem. Šī ir viena no lielākajām uzņēmēju delegācijām, kas devusies līdzi valsts pirmajai personai. Vēl lielāks skaits uzņēmēju Zatleru pavadīja vizītē uz trīs Centrālāzijas valstīm, un tolaik prezidentam līdzi devās aptuveni 90 uzņēmēji.