Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Veselība

Kompensējamajiem medikamentiem piešķir papildus 5,2 miljonus latu

Ministru kabineta sēdē šodien atbalstīts Veselības ministrijas izstrādātais rīkojuma projekts, kas paredz no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildus 5,2 miljonus latu kompensējamo medikamentu* apmaksai.

Kompensējamo medikamentu apmaksai 2009.gadā bija piešķirti 63,3 miljoni latu, taču tas ir nepietiekami, lai pilnā apjomā norēķinātos ar aptiekām. Ar papildus piešķirtajiem līdzekļiem būs iespējams veikt samaksu par oktobrī un novembrī izsniegtajiem kompensējamajiem medikamentiem. Paredzēts, ka decembra rēķinu apmaksa tiks veikta 2010.gada janvārī.

* Kompensējamās zāles pienākas pacientiem, kuri slimo ar noteiktām smagām vai hroniskām slimībām. Zāles tiek kompensētas 100%, 75% vai 50% apmērā, atkarībā no slimības smaguma pakāpes.

Atgādinām, ka trūcīgajiem pacientiem, kuri ir samaksājuši kopš šā gada 1.oktobra 12,5 latus (2010.gadā noteiktā summa - 50 lati), kompensējamie medikamenti tiek apmaksāti no līdzekļiem, kas paredzēti Sociālā drošības tīkla stratēģijas īstenošanai. Vairāk par atbalsta pasākumiem trūcīgajām personām lasiet Veselības ministrijas mājas lapā www.vm.gov.lv