Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Una Ulme: Pārmaiņām jānotiek sevis, ne kāda cita dēļ 

© Facebook

«Man ik pa laikam nepieciešama vienatne, kad esmu kopā tikai ar sevi un savām domām,» saka žurnāliste, TV personība, blogere un uzņēmēja Una Ulme.  

«Nesen lasīju lekciju par tēmu «Ceļš pie sevis» un auditorijai pajautāju, kas tu esi, kad atmet visas savas lomas, statusu, pārliecību, piederību, pat savu vārdu? Ko tu redzi? Es pati sevi redzēju kā četrgadīgu bērnu, kurš vienkārši priecājas par dzīvi,» viņa raksta savā «Instagram» kontā. «Pieaugot mēs to pazaudējam un attālināmies no savas patiesās būtības. Kaut kādā ziņā pat ejam pret sevi. Kalpojam savām lomām un pienākumiem, nevis sev pašiem, līdz vienā brīdī sāk urdīt iekšējs nemiers - ārēji viss it kā ir kārtībā, bet iekšējā piepildījuma nav. Tad jāgriežas apkārt un jāmaina fokuss - uz sevi. Godīgi sev jāatbild, ar ko neesi mierā, jāidentificē, kas traucē, un jāsāk ar to strādāt - vispirms piefiksējot un tad pamazām mainot,» viņa uzskata.

Una gan uzsver, ka ir tikai jāsaprot, ka pārmaiņām jānotiek sevis, nevis kāda cita dēļ. «Kad viens pārmaiņu cikls būs iziets, sāksies nākamais un tā visu mūžu. Mēs virzāmies uz augšu pa spirāli, kur paveras jauni apvāršņi, izaicinājumi un arī trigeri. Mēs atnākam un aizejam no šīs pasaules vieni, tāpēc ir ļoti svarīgi atrast iekšējo piepildījumu, kas nav atkarīgs no ārējiem faktoriem. Tas ir nebeidzams, bet skaists ceļš, kuru ejot uzzinu par sevi daudz jauna.»