Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_downwardPolitika

Čehijas Ārlietu ministrija izsaukusi Krievijas vēstnieku, lai izteiktu protestu pret Krievijas kiberuzbrukumiem Eiropas Savienības (ES) un NATO dalībvalsts institūcijām un infrastruktūrai.
Vakar, 9:53 Ziņu aģentūra LETA
Šodien valdības sēdē plānots skatīt Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu, informē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM).
Vakar, 9:45 Ziņu aģentūra LETA
Nevienam no Krievijā akreditētajiem Eiropas Savienības (ES) un tās dalībvalstu diplomātiskajiem pārstāvjiem nevajadzētu piedalīties šodien gaidāmajā Krievijas režīma līdera Vladimira Putina inaugurācijas ceremonijā, vēstulē ES augstajam pārstāvim ārpolitikā un drošības politikā Žuzepam Borelam aicinājusi Eiropas Parlamenta Eiropas Tautas partijas (ETP) frakcija.
Vakar, 9:00 Ziņu aģentūra LETA
Otrdien Maskavā notiks Krievijas diktatora Vladimira Putina kārtējā "inaugurācija" uz piekto pilnvaru termiņu pēc tā sauktajām prezidenta vēlēšanām.
Vakar, 7:52 Ziņu aģentūra LETA
Latvijas ārlietu ministre Baiba Braže pirmdien darba vizītē Tallinā uzsvēra Latvijas un Igaunijas ciešo sadarbību starptautiskā atbalsta nodrošināšanai Ukrainai, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrija.
6.mai Ziņu aģentūra LETA
Skotijas politikas veterāns Džons Svinijs pirmdien tika ievēlēts par Skotu Nacionālās partijas (SNP) līderi un kļūs par nākamo Skotijas premjerministru.
6.mai Ziņu aģentūra LETA
NATO sabiedroto drošība ir arī mūsu drošība un "uzbrukums Baltijai būtu uzbrukums mums visiem", ko nedrīkst pieļaut, pirmdien pēc Baltijas valstu un Vācijas valdību vadītāju sarunām preses konferencē uzsvēra Vācijas kanclers Olafs Šolcs.
6.mai Ziņu aģentūra LETA, nra.lv
Eiropas Komisija (EK) pirmdien paziņoja, ka atteiksies no pirms sešiem gadiem sāktās procedūras pret Poliju saistībā ar bažām par likuma varu, kuru dēļ Varšava varēja zaudēt tiesības balsot bloka lietās.
6.mai Ziņu aģentūra LETA
Itālijas sabiedriskās raidorganizācijas RAI žurnālisti pirmdien uzsāka streiku, sūdzoties par personāla jautājumiem un politisko ietekmi.
6.mai Ziņu aģentūra LETA
Igaunijas prezidents Alars Kariss pirmdien Tallinā tikšanās laikā ar Latvijas ārlietu ministri Baibu Braži norādīja, ka cieša sadarbība kopīgos infrastruktūras projektos palīdz būtiski uzlabot Baltijas reģiona drošību.
6.mai Ziņu aģentūra LETA
Uz kiberuzbrukuma fona, tostarp pret vadošo partiju SPD, federālā valdība atsaukusi Vācijas vēstnieku Maskavā. Viņam tuvākajās dienās vajadzētu ierasties Berlīnē uz konsultācijām.
6.mai Portāls nra.lv
Francijas prezidents Emanuels Makrons pirmdien aicināja Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu cieši sadarboties ar Eiropu saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā un pieņemt godīgus globālās tirdzniecības noteikumus.
6.mai Ziņu aģentūra LETA
Viens no Eiropas Savienības (ES) atpalicības iemesliem ir pilnībā vienota tirgus trūkums, tādu viedokli intervijā aģentūrai LETA pauda Eiropas Parlamenta (EP) deputāts un partijas "Latvijas attīstībai" (LA) saraksta līderis nākamajām EP vēlēšanām Ivars Ijabs.
6.mai Ziņu aģentūra LETA
Valsts protokola funkcijas Ministru prezidenta darbā nodrošina Ārlietu ministrijas Valsts protokols. Darbinieks, kurš piedalās protokolāro jautājumu risināšanā fiziski atrodas Ārlietu ministrijas telpās, tas neveicina efektīvu darba organizāciju, uzskata Valsts kanceleja.
6.mai Portāls nra.lv
Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV) pagājušajā gadā atalgojumā no Rīgas pašvaldības saņēmis 68 408 eiro, liecina viņa iesniegtā amatpersonas deklarācija Valsts ieņēmumu dienestam (VID) par 2023.gadu.
6.mai Ziņu aģentūra LETA
Krievija drīzumā rīkos mācības, lai palielinātu nestratēģisko kodolspēku gatavību veikt kaujas uzdevumus, pirmdien paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrija.
6.mai Ziņu aģentūra LETA
Esošajā valdībā vieni ministri komandējumos ārpus Latvijas braukuši vairākas reizes mēnesī, bet cits visā šai laikā prom bijis tikai vienreiz, un arī kopējie izdevumi komandējumiem bijuši no nepilna tūkstoša līdz gandrīz 60 tūkstošiem, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums “de facto”. Informācija apkopota par laika periodu no 15. septembra līdz šā gada 31. martam.
6.mai Portāls nra.lv
Viens no galvenajiem saspīlējuma iemesliem Latvijas sabiedrībā ir vairāki sociālās atmiņas jautājumi, piemēram, par Otro pasaules karu un padomju okupāciju, norādīts Kultūras ministrijas (KM) sagatavotajā Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāna 2024.-2027.gadam projektā.
6.mai Ziņu aģentūra LETA
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šogad 81 reizi sodījis vai aizrādījis amatpersonām par likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" pārkāpumiem, liecina aģentūras LETA apkopotā KNAB informācija.
6.mai Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Savienībai (ES) ar saviem līdzekļiem ir jāiesaistās ārējās robežas stiprināšanā, tostarp infrastruktūras izbūvē, tādu viedokli intervijā aģentūrai LETA pauda Eiropas Parlamenta (EP) deputāts un partijas "Latvijas attīstībai" (LA) saraksta līderis nākamajām EP vēlēšanām Ivars Ijabs.
5.mai Ziņu aģentūra LETA
Saeima šonedēļ konceptuāli atbalstīja ieceri piecas reizes samazināt slieksni, no kura sākas kriminālatbildība par nelikumīgu partijas finansēšanu. Iecere ir, ka krimināli sodāmi būs pārkāpumi septiņu tūkstošu eiro apmērā. Tas atvieglotu iespējas Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam sākt izmeklēšanu gadījumos, kad ir aizdomas, piemēram, par starpnieku izmantošanu ziedojumos partijai, lai noslēptu patieso naudas devēju vai arī lai tas varētu pārkāpt vienai personai atļauto ziedojumu limitu. Tikmēr Latvijas Televīzijas raidījums “De facto” atrada vairākas dīvainības valdošās partijas “Vienotība” finansēšanā: gan neticami dāsnus biedrus, gan neizskaidrojami sinhronus ziedojumus.
5.mai Portāls nra.lv
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lietvedībā ir 32 resoriskās pārbaudes par iespējamiem priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem, tostarp četriem iespējamiem slēptās aģitācijas gadījumiem pirms Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, informēja KNAB.
4.mai Ziņu aģentūra LETA