Ceturtdiena, 23.maijs

redeem Leokādija, Leontīne, Ligija, Lonija

arrow_right_alt Pasaulē

Ukrainas kara 809. diena. Jaunākā informācija [papildināts 20:30]

© Depositphotos

Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko Ukrainas karā 2024. gada 12. maijā. Ukraina jau trešo gadu varonīgi aizstāv savu zemi pret agresora iebrukumu.

20:30. Vairāk nekā divās diennaktīs no Harkivas apgabala pierobežas, kur turpinās karadarbība starp Krievijas un Ukrainas spēkiem, evakuēti vairāk nekā 4500 civiliedzīvotāju, svētdien paziņoja Ukrainas Valsts ārkārtējo situāciju dienests. Cilvēki tiek evakuēti no apdzīvotajām vietām Bohoduhivas, Čuhujivas un Harkivas rajonos.

19:16. Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas direktorāta pārstāvis Andrejs Jusovs norāda, ka zināja Krievijas ofensīvas grafiku Harkivas apgabala ziemeļos, raksta pravda.com.ua. Viņš arī norādīja, ka ienaidnieks šajā virzienā cieš smagus zaudējumus un aicināja okupantus padoties.

18:10. Harkivas apgabala Vovčanskā ir palikuši apmēram 500 iedzīvotāji, vēsta pravda.com.ua. Svētdien saņemta informācija par diviem upuriem - 46 gadus vecu sievieti un 74 gadus vecu vīrieti. Šīs apdzīvotā vieta, tāpat kā visa Harkovis apgabala ziemeļu pierobeža, gandrīz visu diennakti atrodas ienaidnieka apšaudē.

17:10. Ukrainas bruņoto spēku virspavēlnieks Aleksandrs Sirskis apliecināja, ka Ukrainas armija zina ienaidnieka plānus un elastīgi reaģē uz visām Krievijas Federācijas darbībām, taču situāciju Harkivas apgabalā sauc par "būtiski saasinātu", raksta pravda.com.ua.

15:40. Cilvēki masveidā pamet Vovčansku, baidoties no jaunas okupācijas, raksta pravda.com.ua. Pilsētu nepārtraukti apšauda Krievijas karaspēks.

14:00. Ukrainas droni naktī uz svētdienu Krievijā uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai, naftas bāzei un metalurģijas kombinātam, aģentūrai UNN pavētstīja avots Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenajā izlūkošanas pārvaldē (HUR). Pēc drona trieciena uzņēmumam "Lukoil" piederošajā Volgogradas naftas pārstrādes rūpnīcā izcēlies ugunsgrēks un bojātas iekārtas. Tā ir viena no lielākajām naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā. Ukrainas droni tai deva triecienus arī februārī un aprīlī. Avots arī pastāstīja, ka Ukrainas droni naktī uzbrukuši naftas bāzei Kalugas apgabala Ļudinovā un Novoļipeckas metalurģijas kombinātam Ļipeckā. Nav ziņu, vai šajos triecienos nodarīti postījumi. Arī šiem objektiem Ukrainas droni uzbrukuši jau agrāk.

12:22. Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz svētdienas rītam sasnieguši 482 290 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs. Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 1260 iebrucēji.

11:33. Pēc DeepState analītiķu domām, krievu okupanti izdevies ieņemt sešus ciematus Harkivas apgabalā, raksta pravda.com.ua.

10:05. Vācijas kanclers Olafs Šolcs sacīja, ka ukraiņi, kuriem būs uzturēšanās atļaujas un darbs, varēs palikt Vācijā, ziņo pravda.com.ua.

09:17. Krievijā Volgogradas naftas pārstrādes rūpnīcai naktī uzbruka bezpilota lidaparāts, izraisot ugunsgrēku, raksta pravda.com.ua.

00:10. Francijas prezidents Emanuels Makrons izteica cerību, ka frančiem nebūs jākaro Ukrainā, ziņo pravda.com.ua. Vienlaikus viņš atzina, ka eiropiešiem ir jābūt gataviem apturēt Krievijas virzību uz priekšu Ukrainā.