Trešdiena, 15.maijs

redeem Airita, Arita, Sofija, Taiga

arrow_right_alt Pasaulē

Makrons ir gatavs aizstāvēt Eiropu arī ar kodolieročiem

© Pixabay.com

Francijas prezidents Emanuels Makrons, kurš pēdējā laikā ieņēmis arvien stingrāku pozīciju pret Krievijas Federāciju, ir gatavs diskusijām par Francijas kodolieroču izmantošanu, lai aizsargātu Eiropu no Krievijas draudiem, vēsta Politico.

Izdevums citē Francijas līdera paziņojumu, kas izteikts intervijā reģionālajiem medijiem, kurā viņš paziņoja par Parīzes nodomu sniegt lielāku ieguldījumu Eiropas drošības aizsardzībā.

Pēc Francijas prezidenta teiktā, viņš plāno uzsākt diskusijas par pretraķešu aizsardzību un kodolieročiem. Žurnālisti vērš uzmanību uz faktu, ka Francija ir vienīgā kodolvalsts Eiropas Savienībā - tās arsenālā ir aptuveni 300 kodolgalviņu.

Izdevums arī piebilst, ka Francijas līderis sāk ieņemt stingrāku pozīciju pret Krieviju. Tomēr šis nav pirmais Makrona paziņojums par Francijas nodomu izmantot savu kodolarsenālu Eiropas drošības aizsardzībai - pirmo reizi šādu soli viņš spēra 2020. gadā, kad aicināja uz stratēģisku dialogu par Francijas kā kodolvalsts lomu Eiropas kolektīvajā drošībā, īpaši Makrons mēģināja uzsākt diskusiju ar Vāciju, kas savā teritorijā izvietojusi amerikāņu kodolieročus.