Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Pasaulē

Igaunijā grauzēji DPD pakomātā sabojā sūtījumus. Kā tajā vispār varēja iekļūt peles?

© Pixabay.com

Kāda sieviete, kura pasūtīja drēbes internetā un devās pēc savas paciņas uz DPD pakomātu Vīlandes autoostā, Igaunijā, saņēma nepatīkamu pārsteigumu - viņas sūtījumam bija uzbrukuši grauzēji. Ar stāstu dalās postimees.ee.

Sieviete paņēma savu pasūtījumu no interneta veikala un bija neizpratnē par iepakojumu, kas bija saplēsts no vairākām pusēm. “Sākumā domāju, ka kurjers mēģinājis sūtījumu ielikt mazākā nodalījumā un sabojājis... Kurš to būtu domājis, ka peles tā rīkojas. Kā tās vispār varēja iekļūt pakomātā?” sieviete bija neizpratnē.

“Mājās apskatot iepakojumu, atklājās, ka malas ir it kā sakošļātas. Turklāt grauzēji nolēma atstāt man nelielu “pārsteigumu” tieši iepakojumā, un tad man viss kļuva skaidrs,” par peles izkārnījumiem, ko viņa atrada savā paciņā, stāsta sieviete.

Viņa devās uz pakomātu tajā pašā dienā, kad saņēma SMS paziņojumu, ka sūtījums ir piegādāts. Lai arī pelēm nebija daudz laika, bet tās tomēr paspēja sabojāt paciņu.

Veikals ar klienti sazinājās nākamajā dienā un atvainojās. “Viņi man piedāvāja risinājumu, un man bija jāpasūta jauns produkts, kas man atkal bija jāgaida,” sacīja sieviete. Šoreiz gan tika nolemts sūtījumu nepiegādāt ar pakomāta starpniecību, lai izvairītos no nepatīkamā scenārija atkārtošanās.

Jāpiebilst, ka DPD uz jautājumu, vai uzņēmumam nav bijuši citi līdzīgi gadījumi, kurš ir atbildīgs šādā situācijā un ko uzņēmums plāno darīt, lai problēmu atrisinātu, atbildēja, ka incidents ir ļoti nepatīkams.

“Sazinājāmies ar interneta veikalu, kas piegādāja preces, un veicām pasākumus, lai atlīdzinātu bojājumus. Grauzēji pakomātos var nokļūt tikai atsevišķos gadījumos, un šajā sakarā jau esam sākuši gatavošanos pretgrauzēju tīklu uzstādīšanai,” atzīmēja DPD pārstāvis.

Šobrīd uzņēmums pēta Vīlandes autoostā izvietotā DPD pakomāta problēmu. “Paku automāta saturu tuvāko dienu laikā rūpīgi pārbaudīs tehniskie speciālisti. Tad arī veiksim pamatīgu tīrīšanu,” uzņēmums sola.

Līdzās DPD automātam atrodas arī Omniva pakomāti - viņu pārstāvis ir pārliecināts, ka peles viņu uzņēmuma pakomātos nav iekļuvušas. "Lai to izdarītu, pelei būtu jāizkošļā caurums metālā," viņi piebilst.