Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Pasaulē

Medijs: Turpmāka ASV solītā palīdzība Ukrainai, iespējams, apdraudēta

© Pixabay.com

Ukrainas palīdzības paketes kritiķi ASV apgalvo, ka tālākas palīdzības nebūs, raksta The Hill.

ASV Senāta republikāņu līderis Mičs Makonels uzvarēja debašu kārtā, ar ASV Kongresa palīdzību Kijivai virzot 61 miljardu dolāru, taču tagad Senāta republikāņu opozīcija apgalvo, ka tālākas palīdzības nebūs.

"Ja Ukraina domā, ka ASV Kongress tai piešķirs vēl 60 miljardus dolāru, tā nebūs," sacīja senators J.D.Vanss, kurš vadīja Senāta republikāņu opozīciju.

Nacionālās drošības padomnieks Džeiks Salivans trešdien paziņoja, ka jauna militārās palīdzības pakete Ukrainai ilgs līdz gada beigām, kas nozīmē, ka 2025. gadā varētu būt nepieciešams atkal jauns finansējums.

"Tas varētu padarīt Ukrainas karu ar Krieviju un ASV atbalstu Kijivai par galveno problēmu prezidenta vēlēšanās starp Baidenu un bijušo prezidentu Trampu,” raksta The Hill.

Senators Kriss Van Hollens saka, ka daudz no tā, kas notiks tālāk, ir atkarīgs no novembrī gaidāmo vēlēšanu rezultātiem.

Tiek atzīmēts, ka tiem, kas atbalsta palīdzību Ukrainai, jautājums nav par to vai, bet gan kad Ukrainai būs nepieciešama nākamā palīdzības daļa.

Tāpat šobrīd ir maza nojausma, ko sagaidīt, ja bijušais prezidents Tramps tiks ievēlēts uz vēl vienu prezidenta amata termiņu, ņemot vērā viņa nemitīgi mainīgo nostāju karā.