Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Pasaulē

Izmeklējot pārkāpumus pret bērniem, veikti reidi starptautiskās organizācijas "Save the Children" birojā

© AFP/Scanpix/Leta

Gvatemalas varas iestādes ceturtdien veica reidu starptautiskās organizācijas "Save the Children" birojā valsts galvaspilsētā Gvatemalā, izmeklējot pārkāpumus pret nepilngadīgajiem.

Operācija bija rezultāts "lielas nozīmes pārnacionālai izmeklēšanai, jo tā attiecas uz darbībām, kas var būt saistītas ar pārkāpumiem pret Gvatemalas bērniem", paziņoja valsts prokurors Rafaels Kurručiče videoierakstā, kas tika publicēts sociālajos medijos.

Prokurors sacīja, ka Gvatemalas varas iestādes bija lūgušas palīdzību no prokuroriem ASV Teksasas štatā, un piebilda, ka operācijas ietvēra "apskati, kratīšanu un pierādījumu konfiscēšanu".

Kurručiče vada īpašā prokurora biroju pret nesodāmību un tiek uzskatīts par Gvatemalas ģenerālprokurores Konsuelo Porrasas sabiedroto. Porrasa, kuru ASV Tieslietu ministrija atzinusi par korumpētu un nedemokrātisku, tiek apsūdzēta sazvērestībā ar mērķi gāzt prezidentu Bernardo Arevalo, kurš grib atcelt ģenerālprokurori no amata.

Reids notika pēc vietējo mediju ziņām, ka Gvatemalas prokurori lūguši Teksasas ģenerālprokuratūrai palīdzību izmeklēšanā par Gvatemalas bērnu kontrabandu uz ASV dienvidu robežas.

"Save the Children" ir darbojusies Gvatemalā kopš 1976. gada postošās zemestrīces, kura prasīja vairāk nekā 25 000 cilvēku dzīvību. Organizācija atvēra pastāvīgu biroju šajā valstī 1983. gadā.