Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Pasaulē

Igaunijas "Swedbank" peļņa ceturksnī sarukusi līdz 96 miljoniem eiro

© pixabay.com

Igaunijas bankas "Swedbank" peļņa pirmajā ceturksnī bijusi 96 miljoni eiro salīdzinājumā ar 105,2 miljoniem eiro janvārī-martā pērn, liecina bankas publicētais finanšu pārskats.

Ieņēmumi pērn gada izteiksmē pieauguši par četriem miljoniem eiro, ko veicināja Eiropas Centrālās bankas veiktā procentu likmju celšana.

Tīrie procentu ieņēmumi palielinājušies par astoņiem miljoniem eiro, kas galvenokārt saistāms ar lielāku aizdevumu portfeli un "Euribor" kāpuma dēļ pieaugošajām procentu likmēm.

Izdevumi pieauguši par četriem miljoniem eiro, kas saistāms ar lielākām konsultāciju un administratīvajām izmaksām, kā arī ārpakalpojumu izmaksām. Gada salīdzinājumā palielinājušies arī izdevumi un ieguldījumi digitālajos risinājumos.

Aizdevumu privātpersonām apmērs pirmajā ceturksnī gada salīdzinājumā pieaudzis par 5%, bet uzņēmumiem izsniegto aizdevumu apmērs palielinājies par 6%. Gada pirmajos trīs mēnešos "Swedbank" Igaunijā privātpersonām izsniedza aizdevumus 211 miljona eiro apmērā, savukārt uzņēmumiem izsniegto aizdevumu apmērs sasniedzis 226 miljonus eiro.

Noguldījumu apmērs Igaunijas "Swedbank" aplūkotajā periodā palielinājies par 2%.

Igaunijas "Swedbank" ietilpst Zviedrijas banku grupā "Swedbank".