Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Pasaulē

Lietuvā, iespējams, jau šoruden būvēs "Rheinmetall" munīcijas ražotni

© Flickr

Ir sāktas sarunas ar Vācijas bruņojuma ražotāju "Rheinmetall" par munīcijas rūpnīcas būvniecību Lietuvā, un Lietuvas Ekonomikas un inovāciju ministrija cer, ka būvdarbi sāksies šoruden.

155 milimetru artilērijas munīcijas ražotnes atrašanās vieta drīzumā tiks apstiprināta, otrdien informēja Ekonomikas un inovāciju ministrijā.

"Tikšanās laikā pārrunājām nepieciešamos nosacījumus, lai uzņēmums varētu iegūt piemērotu zemes gabalu mūsu valstī un jau šā gada rudenī varētu sākt rūpnīcas būvniecību," pēc tikšanās ar "Rheinmetall" vadību Vācijā sacīja ekonomikas un inovāciju viceministre Ērika Kuročkina

"Tas ir īpaši svarīgi Lietuvas nacionālajai drošībai un aizsardzībai," viņa piebilda.

Amatpersonas apsprieda "detalizētus plānus, lai pēc iespējas ātrāk sāktu 155 milimetru munīcijas rūpnīcas būvniecību Lietuvā", informēja ministrijā.

Jau vēstīts, ka Lietuvas valdība un Vācijas aizsardzības rūpniecības kompānija "Rheinmetall" pagājušajā nedēļā Viļņā parakstīja nodomu protokolu par 155 milimetru artilērijas munīcijas ražotnes būvniecību valstī. Puses sākušas sarunas par investīciju līgumu.