Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Princim Harijam un Meganai karaliskā ģimene sagādā kārtējo nepatīkamo pārsteigumu

© Scanpix

Harijs un Megana ir "pazemināti" oficiālajā Bekingemas pils tīmekļa vietnē, no kuras pilnībā pazuduši 4000 vārdu garie individuālie profili, kas nu aizstāti ar tikai 500 vārdu garu kopīgu sadaļu, raksta dailymail.co.uk.

Neraugoties uz to, ka 2020. gada janvārī Harijs un viņa sieva Megana atkāpās no karaliskās ģimenes locekļu amata, Saseksas hercoga un hercogienes pilnie profili bija saglabājušies līdzās pārējai karaliskās ģimenes locekļiem Bekingemas pils mājas lapā. Tomēr nu tas ir mainījies.

Harija un Meganas profils tika aizstātas ar ievērojami mazāku, kopīgu biogrāfiju pašā lapas apakšā - zem Jorkas hercoga.

Harija un Meganas ierakstā tagad ir teikts, ka viņi ir atkāpušies kā strādājoši karaliskās ģimenes locekļi, un katram no viņiem ir veltītas tikai dažas īsas rindkopas.

Bekingemas pils jau iepriekš bija saņēmusi jautājumus par to, kāpēc informācija par Meganu un Harija palika tiešsaistē, neskatoties uz to, ka pāris pirms četriem gadiem pameta karalisko pienākumu pildīšanu un vairākkārt apvainoja karalisko ģimeni gan presē, gan televīzijas intervijās.

Tika izteikts pieņēmums, ka pils preses birojs pēc karalienes Elizabetes nāves “lēnām” atjaunināja tīmekļa vietni un “nonāca arī līdz Harijam un Meganai”.

Sākotnējā Harija profilā viņš tika raksturots kā piektais rindā uz troni un karaļa un Diānas, Velsas princeses, jaunākais dēls.

Viņa 2700 vārdu garajā biogrāfijā bija iekļauta informācija par prinča dzīvi, izglītību un karjeru armijā, un to papildināja vairāki attēli.

Tajā bija iekļauta arī informācija par viņa darbu, izveidojot Invictus Games, darbu ar bērniem ar HIV/AIDS un sporta iniciatīvām, kā arī Āfrikas misijām un viņa kopīgo darbu garīgās veselības iniciatīvā Heads Together kopā ar Velsas princi un princesi.

Meganas profils bija nedaudz īsāks — aptuveni 1300 vārdu - un ietvēra viņas izglītību un aktrises karjeru, kā arī labdarības pasākumus, ko viņa uzņēmās īsajā laikā, kad viņa bija karaliskās ģimenes locekle.

Tagad pāris pieminēts tikai īsā, kopīgā biogrāfijām, un mājaslapā redzams attēls, kurā viņi sadevušies roku pludmalē Dienvidāfrikas pludmalē. Apraksta kopējais vārdu skaits ir tikai 577 vārdi.

Viņi ir vienīgie precējušies karaliskās ģimenes locekļi, kuriem tagad nav savu individuālo profilu.