Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Turcija sagādājusi Krievijas tūristiem nepatīkamu pārsteigumu

© Pixabay.com

Ankara sagādājusi ļoti nepatīkamu “pārsteigumu” Krievijai. Krievijas iedzīvotājiem liegts izmantot Stambulu tranzītā uz Latīņameriku, vēsta "dialog.ua".

Kļuvis zināms, ka Latīņamerikā no Stambulas neielaisto Krievijas iedzīvotāju skaits pēdējo mēnešu laikā jau pārsniedzis 1000. Krievijas tūristi sūdzas medijiem, stāstot, kā turki viņiem neļauj lidot uz Ameriku, kā rezultātā tiekot zaudēti ceļojumiem iztērētie līdzekļi.
Prokremliskie mediji publicējuši fotoattēlu ar vienu no cietušajiem Krievijas tūrisiem - maskavieti Alīnu. Viņa bija nopirkusi biļetes "Turkish Airlines", ieguvusi vīzu un, nodrošinājusies ar ielūgumu no drauga Meksikā, devās uz turieni caur Turciju. (Tieši šis maršruts ir iecienītākais Krievijas tūristu vidū, jo, kā zināms, Krievijas pilsoņi nevar izmantot Eiropas valstu lidostas sankciju dēļ). Stambulā viņai kā "nevēlamai ceļotājai" tika liegta iekāpšana lidmašīnā.
"Tādējādi, neskatoties uz Kremļa propagandas apgalvojumiem, ka sankcijas it kā “nedarbojas”, praksē mēs redzam pretējo. Un pat trešās valstis, piemēram, Turcija, parāda Krievijas pilsoņiem, ka viņi šeit nav gaidīti," secina Ukrainas medijs.